Matthias Sånemyr ny VD för Djurgården Hockey
Publicerad: 2023-11-23
Officiellt
Efter en grundlig rekryteringsprocess kan Djurgården Hockeys styrelse idag presentera Matthias Sånemyr som föreningens nya VD.

– Matthias Sånemyr har de egenskaper och den engagemangsförmåga som vi eftersöker. Vi tycker att hans breda erfarenhet av både försäljning och chefskap är något som vi verkligen behöver, kommenterar Ulf Grunander, styrelseordförande i Djurgården Hockey.

Matthias Sånemyr är 52 år gammal och kommer från Stockholm. Han har tidigare varit verksam inom föreningslivet som ideell fotbollstränare och lagledare för pojklag i Ängby IF samt för flicklag i Alvik Basket.

– Det är helt fantastiskt att få det här uppdraget och jag ser fram emot att tackla de utmaningar som vi står inför. Jag är ödmjuk inför uppgiften men också säker på att vi kan bygga ett Djurgården som kommer utmana om SM-guld igen, säger Matthias Sånemyr.

Sånemyr har varit Djurgårdare sedan barnsben och har självfallet haft säsongskort till Djurgårdens matcher genom åren, både för hockeyn och fotbollen.

Matthias Sånemyr har 30 års erfarenhet inom affärsutveckling, försäljning och ledarskap. Han kommer närmast från mediebolaget Leeads AB där han bland annat varit VD och delägare. Hans tidigare roller inkluderar även positioner som marknads- och säljchef på Bonniers News samt marknadschef på Sony Pictures. Sånemyrs bakgrund i olika branscher har varit värdefullt för Djurgården i valet av en ny VD, inte minst hans kunskaper om mediebranschen som står inför stora utmaningar.

– För mig var det viktigt att känna att det fanns en enig och kompetent styrelse med ett långsiktigt engagemang. Min bild är att den nya styrelsen har det och de kompetenser som finns där kommer jag och Djurgården att ha nytta av. Jag hoppas att supportrar och sponsorer ställer upp bakom oss och ger oss lite tid, så ska vi göra vårt absolut bästa för att vända på det här, säger Matthias Sånemyr.

Processen att rekrytera ny sportchef för Djurgårdens herrlag har påbörjats och där Sånemyr kommer att vara delaktig. Han påbörjar sitt arbete som VD inom kort.

Styrelsen tillsammans med hela Djurgården Hockey vill rikta ett hjärtligt tack till tillförordnad VD K-G Stoppel. K-G har arbetat för föreningen i 30 år och visat stor lojalitet i många olika roller. Vi är glada att kunna meddela att K-G blir kvar inom föreningen och Djurgården Hockey, meddelar Ulf Grunander.

Styrelsen kan även informera att nästa medlemsmöte planeras, med förhoppningen om att hålla ett sådant under inledningen av nästa kalenderår.

Djurgården Hockey
Huvudpartners