Forwarden Ellen Laurence till Djurgården
Publicerad: 2024-01-30
Officiellt
Djurgården välkomnar med stor glädje Ellen Laurence till föreningen. Den 23-åriga kanadensiskan har representerat damlaget i fem matcher och ansluter på en permanent övergång från Södertälje.

– Grunden är att vi haft en del skador, avbräck och landslagsuttagningar som slitit hårt på truppen. Vi gick in i säsongen med tolv forwards, sju backar och tre målvakter och inför fortsättningen kände vi att det vore skönt med ny energi in i gruppen. Det här skapar även en ökad konkurrens, kommenterar Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.

Ellen Laurence, 23 år, har redan hunnit känna på spel i Djurgårdströjan i sammanlagt fem matcher. Kanadensiskan gjorde inför säsongen flytten från Nordamerika till Södertälje SK i division1, där det blev omedelbar succé. Med 16 mål och nio assist samlade Ellen ihop 25 poäng på endast elva matcher.

Övergången till Djurgården innebär ett steg upp i seriesystemet och Laurence första tid har präglats av tuffa matcher. DIF har under den här perioden spelat mot Luleå/MSSK, MoDo, Linköping samt Brynäs två gånger om. Sportchef Schillgard ser positivt på Ellen Laurence intåg i damlaget och är nöjd över att addera truppen med forwarden, som besitter både skicklighet och karaktär.

– Vi får in en spelare som alltid kommer till jobbet och som alltid kämpar hårt för laget. Det har vi redan sett i de här första matcherna med Ellen. Hon är dessutom en bra person som skapar energi i gruppen, samtidigt som hon som sagt ger oss en ökad bredd, resonerar Schillgard.

Djurgården tackar Södertälje för möjligheten till samt för samarbete kring övergången.

Djurgården Hockey
Huvudpartners