Försvararen Cameron Schilling till Djurgården

7 januari 2022 10:00
Officiellt

Djurgården kan presentera Cameron Schilling som ny spelare i Stockholms stolthet. Försvararen, som på elva säsonger i AHL producerat 215 poäng samt noterat tio matcher i NHL, har skrivit på ett avtal till 2024 och väntas ansluta under nästa vecka.


– Vi har sökt efter en back under en längre tid och med Cameron får vi in en gedigen tvåvägsspelare. Han har breda meriter, har över tid visat upp produktion framåt och har en erfarenhet av starka siffror i plus/minus - vilket varit viktigt. Dessutom är det en spelare som kommer klara av att kunna bära mycket istid, kommenterar Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel.

Cameron Schilling, 33 år, är klar för spel i Stockholms stolthet. Amerikanen har spenderat större delen av sin karriär i AHL. Där har det blivit inte mindre än elva säsonger och 594 matcher för Schilling, som svarat för 48 mål och 167 assist.

Utöver det har backen även fått chansen i NHL vid ett par tillfällen. Totalt har Cameron Schilling gjort tio matcher i ligan och representerat Washington Capitals samt Winnipeg Jets. Nu har Djurgården gjort klart med amerikanen för pågående samt de två kommande säsongerna, det vill säga fram till 2024. Förhoppningen är att Cameron Schilling kan ansluta till laget under nästa vecka.

– Detta är ett ytterligare steg i vår rekryteringsstrategi med syfte att stärka laget och lagdelen i form av vår backsida. Cameron är en stabil tvåvägsback med bred seniorerfarenhet och som är funktionell i spelet både med och utan puck, förklarar utvecklingschef Tobias Pehrsson.

– Han kan spela i alla spelformer, vilket gör han väldigt användningsbar för coacherna. Med Cameron in i laget både breddar vi vår backsida, stärker upp vår backsida och tillför mer kompetens till vårt lag.