Djurgården kommenterar arbetsmiljörelaterad anmälan
Publicerad: 2021-11-24
Uttalande
Djurgården kan härmed bekräfta att en spelare i herrtruppen gjort en arbetsmiljörelaterad anmälan gentemot Djurgården Hockey (aktiebolaget i egenskap av arbetsgivare).

Djurgården Hockeys agerande i egenskap av arbetsgivare har varit följande:

– Vi har på individuell nivå haft samtal med involverade individer för att säkerställa välmående, förtroende och dialog med ansvariga inom föreningen.
– Vi har på kollektiv nivå haft samtal med spelartruppen och ledarstab för att informera om den uppkomna situationen och förtydliga allas ansvar att bidra till en sund arbetsmiljö inom Djurgården Hockey, samt var man kan vända sig för stöd i frågor gällande trivsel, välmående och arbetsmiljö i föreningen.
– Vi har på juridisk nivå hanterat anmälan i enlighet med gällande lagstiftning. Två externa och oberoende HR-specialister har upphandlats för att genomföra en extern utredning av händelseförloppet.

Ur Djurgården Hockeys perspektiv är vi trygga i att vi som arbetsgivare har tagit den anställdes upplevelse på allvar och hanterat anmälan omgående samt resolut. Utredningen initierades omedelbart och är redan igång. När utredningen har avslutats får vi, utifrån vad som framkommer, se huruvida vi har brustit och i så fall vilka eventuella konsekvenser och handlingar det innebär för oss som förening och arbetsgivare.

Djurgården Hockey