Välkommen hem till Djurgården, Marcus Ragnarsson
Publicerad: 2022-04-18
Officiellt
Djurgården välkomnar hem Marcus Ragnarsson, som återvänder som ny assisterande tränare. Den tidigare starkt meriterade NHL- och Djurgårdsbacken ansluter närmast från ett tränarjobb i Tre Kronor och har skrivit på fram till 2024.

– Först och främst är vi superglada att ha gått i mål med "Ragge". Vi får tillbaka en stark Djurgårdsidentitet, som vet vad som krävs för att spela i Djurgår'n. Dels har han erfarenhet från NHL och individuellt jobb med backar, men även en lång erfarenhet från Almtuna och nu senast landslaget, kommenterar Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel.

Marcus Ragnarsson, 50 år, är tillbaka i Djurgården. Han kliver nu in som en del av tränarteamet i egenskap av assisterande tränare, med ett uttalat ansvar över lagets försvarssida. Ragnarsson har under de senaste tre åren ingått i Johan Garpenlövs ledarstab för Tre Kronor, även där som assisterande tränare. Innan dess kom Marcus Ragnarsson från ett längre uppdrag i Almtuna.

Den forna NHL- och landslagsbacken har vana av att coacha försvarare på ett individuellt plan, både med video och ute på isen. Vad gäller den egna professionella karriären pågick den fram till 2011 och innehöll bland annat spel i San Jose Sharks, Philadelphia Flyers och dubbla sejourer i Djurgården. Ragnarsson vann två SM-guld under sin tid i Stockholm, 1990 samt 1991. Nu blir det alltså en återkomst.

– Det här är en dialog som pågått länge, en prioriterad dialog som var tänkt även i ett scenario där vi hade spelat i SHL. Vi började diskussionerna runt jul och "Ragge" har varit vår prioriterade defensiva profil för ledarstaben ända sedan dess. Han och Fagervall har en väldigt stark samsyn, vilket känns jättebra, berättar Stoppel.

Avtalet är skrivet över två år och sträcker sig till 2024. Den här veckan reser Marcus Ragnarsson iväg för att samlas med Tre Kronor, tränaren ansluter till Djurgården efter att hans arbete för landslaget är avslutat.

Djurgården Hockey