Tom Nilsson förlänger med Djurgården

19 januari 2022 10:00
Officiellt

Stockholmssonen och Djurgårdaren Tom Nilsson förlänger med klubben i sitt hjärta. Försvarsklippan, som är inne på sin femte raka säsong i Djurgårdströjan, har skrivit på för spel på Hovet fram till 2024.


– Vi är väldigt glada över den här förlängningen på två nya år. Tom är Djurgårdare i grunden med ett hjärta som slår för skölden. Han har varit här i ett antal år och är en viktig pusselbit att bygga vidare på för framtiden, säger Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel.

Tom Nilsson, 28 år, blir kvar i Stockholms stolthet. Den fysiskt starke backen har skrivit på en tvåårig förlängning med Djurgården, något som innebär ett kontrakt som löper fram till 2024.

– Vi vet vad vi får med Tom. Det är en krigare med en stor kompetens i båda banans riktningar, fortsätter Stoppel.

Just nu är Tom Nilsson inne på sin femte säsong i Djurgården, som han varit supporter till sedan barnsben. Tyresösonen vände hem till huvudstaden 2017 och sedan dess har det blivit 212 matcher och 40 poäng. Utöver tiden i Djurgårdströjan har karriären även innehållit spel i HockeyAllsvenskan och AHL, samt ett SM-guld med Frölunda.

Den här säsongen står Tom Nilsson noterad för 23 spelade matcher, två mål och tre assist. Erkänd för sitt fysiska spel och sina defensiva färdigheter har backen under sin tid på Hovet utvecklat sitt offensiva spel. Förlängningen med Tom värderas högt av flera anledningar.

– Vår rekryteringstrategi bygger på spelare som med sina beteenden och attityder, med ett stort hjärta och med ett uppoffrande spel präglar laget och lagets sammansättning. Vi ska bygga en tydlig identitet såväl på spelare som rekryteras som på laget i sin helhet. Tom Nilsson prickar av samtliga dessa egenskaper och kvaliteter, och är mot bakgrund av det en klockren person och spelare för Djurgården, kommenterar utvecklingschef Tobias Pehrsson.

– Vi kommer att behöva bygga en stark kärna med tillräckligt hög grad av spets, tydliga nyckel- och rollspelare och en bredare spelartrupp. Utifrån dessa aspekter är Tom en viktig spelare för Djurgården. Både kortsiktigt, men också i vår långsiktiga ombyggnation och spelartruppförstärkande strategi som vi arbetat fram och som genomsyrar samtliga rekryteringar.