Albin Grewe lämnar för OHL: “Vi har planerat för det här”
Publicerad: 2021-03-10
Nyhet
Efter ett beslut om säsongsstart för OHL står det klart att Albin Grewe lämnar Djurgården Hockey för spel i Saginaw Spirit. Forwarden genomför den här veckan med Djurgården, innan han i linje med skrivet låneavtal ansluter till OHL.

Efter Albin Grewes genombrottssäsong i Djurgården Hockey 2019/2020 inleddes en dialog med Detroit Red Wings, som sedan sommaren 2019 innehar NHL-rättigheterna till forwarden. Tillsammans kom parterna då överens om att det bästa för spelarens utveckling var att ta steget vidare till Detroits farmarlag, Saginaw Spirit.

När säsongsstarten av OHL flyttades fram enades vi tillsammans med Detroit och Saginaw om ett låneavtal - där Djurgården skulle ansvara för Albins utveckling fram till OHL-starten. Ett uppdrag som vi också fullgjort. Grewe har stått för 38 SHL-matcher och på dessa noterat sex poäng.
– Albin har varit en del av ett lag som till en början bestod av en tunn trupp, men där vi adderat forwards längs vägen. Trots det har vi hela tiden haft utrymme för att ta hand om hans utveckling, vilket har varit bra både för Djurgården och för Albin själv. Samtliga parter har vunnit på detta, förklarar Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson.

I och med att det internationella hockeyförbundet skjutit upp transfer deadline till den 15:e mars genomför Albin den här veckan med Djurgården Hockey. Matchen mot Färjestad på lördag blir hans sista innan han lämnar för Nordamerika.

– Det har från vår sida varit planerat att han kommer att lämna oss, det har snarare varit en fråga om när i tid. Då det blivit bekräftat att OHL kommer att starta upp sin liga och att deadline för transfers är 15:e mars faller det sig naturligt att Albin genomför veckan med oss, för att sedan lämna, berättar Tobias Pehrsson som sett stora framsteg hos spelaren.
– Albin har bidragit med sin fysik, sin kraft och sin intensitet i spelet. Samtidigt har han utvecklat spelet med puck och haft en stor del i att driva laget framåt.

Djurgården Hockey