Stoppels sportrapport | vecka 14
Publicerad: 2022-04-08
Sportrapport
Sex dagar efter degraderingen från SHL ger K-G Stoppel en uppdatering av det sportsliga nuläget. Djurgårdens tf. sportchef kommenterar situationen, berättar om vad som skett under veckan och går igenom delar av truppen.

Djurgården är sedan i lördags degraderade från SHL till HockeyAllsvenskan. Givetvis en stor besvikelse, men samtidigt en stor utmaning att hantera?

– Så är det verkligen. Alla känner en form av ilska, ledsamhet och besvikelse över detta. Samtidigt har väldigt många accepterat läget och känner nu en minst lika stor revanschlusta att ta oss tillbaka till finrummet igen.

En beredskap för detta har funnits, då den sportsliga ledningen arbetat med ett A- respektive B-scenario. Vad har hänt sedan degraderingen blev ett faktum?

– I måndags träffade jag alla ledare för att lyssna in deras känslor, höra hur de mår och ta det vidare därifrån. Under tisdagen och onsdagen har vi även suttit ner med utvärderingar och avslutssamtal med spelare. Igår torsdag satt och nu på måndag sitter jag med den nya ledarstaben för individuella samtal.

– Nu börjar resan tillbaka och bygget med ett nytt lag, där det helt enkelt gäller att göra om och göra rätt. Laget kommer att samlas den 2:a maj för att starta upp sin verksamhet igen.

Igår kunde vi informera om att de båda assisterande tränarna Nichlas Falk och Mikael Aaro inte fortsätter. Hur ligger vi i övrigt till med tränarteamet?

– I övrigt är ledarstaben komplett. Det som vi saknar är en assisterande tränare, där har vi identifierat en viss profil med defensiva egenskaper. Vi har ett antal alternativ att jobba med som vi bevakar. Vi hoppas att vi snarast kan ha en lösning på plats.

Om vi riktar blicken mot spelartruppen, vad gäller där?

– Det vi vet är att Linus Arnesson, Ludvig Hedström, Fredrik Forsberg och Carl Lindbom är klara och kommer att vara kvar. Samtidigt för vi diskussioner med Rasmus Bengtsson, Tom Nilsson, Filip Cederqvist, Ludvig Rensfeldt, Tim Söderlund och Emil Berglund. Vad gäller Jonathan Lekkerimäki, Noah Östlund, Liam Öhgren och Calle Odelius har vi positiva samtal. De kommer givetvis att vara en viktig del av vårt framtidsbygge.

– Vad gäller Brodin för vi även där diskussioner med positiva ordalag.

Den närmaste tiden blir självklart väldigt aktiv. Hur ser du på den?

– Jag känner att vi, med tanke på att det var mindre än en vecka sen som vi åkte ut, ligger bra till i våra diskussioner och i vårt arbete.

Hannes Feldin