Ludvig Rensfeldt förlänger med Djurgården
Publicerad: 2022-03-08
Officiellt
Djurgården presenterar tillsammans med Ludvig Rensfeldt en förlängning av spelarens kontrakt. Centern stod sedan tidigare på avtal över nästkommande säsong och har nu tecknat för ytterligare ett år, något som innebär spel i Stockholms stolthet till 2024.

– Ludvig är en viktig kärnspelare att ha med sig in i framtiden. Han har fått dragit ett enormt tungt lass genom egentligen hela den här säsongen, inte minst med tanke på de skadeproblem som vi haft på centerplatsen. Vi tycker att han har axlat det på ett otroligt starkt sätt och vi är givetvis mycket glada över förlängningen, kommenterar Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel.

Ludvig Rensfeldt, 30 år, anslöt till Djurgården i maj föregående år på ett tvåårigt avtal. Det avtalet förlängs nu med ytterligare ett år över säsongen 2023/2024. Centern har under sin första säsong i huvudstaden snabbt vuxit ut till en framträdande pjäs i lagbygget och blir nu en fortsatt kärnspelare.

Tidigare genom karriären har Rensfeldt samlat på sig breda meriter av spel i SHL, med fram till dags datum 365 matcher och 171 poäng i ligan. I Djurgårdströjan har den fysiskt starke tekningsspecialisten tagit nya kliv. För tillfället står Ludvig på 28 poäng, något som innebär att han är på väg mot sin bästa säsong i karriären.

– Utifrån den lagbyggesstrategi som vi arbetat fram kommer vi att bygga en stark centersida. En centersida som kan bära sin kedja, enhet och spelet på fördelaktigt sätt – vilket "Ludde" har gjort hela den gångna säsongen, förklarar utvecklingschef Tobias Pehrsson.

– När vi blickar fram mot framtidens lagbygge känns det bra att fortsätta med "Ludde" som en stabil tvåvägscenter. Med bra tekningar och användningsområden i flera spelformer kommer han att göra nytta och bidra i den resa som vi har inlett och påbörjat, fortsätter Pehrsson.

Djurgården Hockey