Djurgården introducerar ett sportsligt advisory board
Publicerad: 2022-11-23
Herrlag
Som en del av det långsiktiga arbetet introducerar Djurgården Hockey ett advisory board, bestående av fem namn. Gruppen har varit under uppbyggnad en längre tid och kommer i kontinuerlig dialog med den sportsliga ledningen att bearbeta strategiska frågor.

Efter en längre tids planläggning och uppbyggnad presenterar Djurgården Hockey ett sportsligt advisory board. Gruppen kommer inledningsvis att utgöras av Peter Wallin, Tommy Boustedt, Victor Nybladh, Jacob Josefson och Andreas Engqvist som tillsammans kommer att verka med fokus på herrlagets sportsliga verksamhet.

– Vi ser vikten av att skapa ett forum med en hög sportslig kompetens, som tillsammans kan diskutera och bolla långsiktiga strategiska frågor samt belysa redan befintlig verksamhet. Det är alltid lätt att driva en verksamhet i framgång, men i motgång är det betydligt mera utmanande. Man riskerar att lätt tappa orienteringen och med ett advisory board står vi bättre rustade, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel och fortsätter;

– Det här är något som jag tycker har saknats tidigare. Ju fler ögon och ju bredare kompetens som vi samlar desto snabbare kan vi ta bra beslut när saker inte går som planerat.

Stoppel förklarar att advisory board kommer att följa den sportsliga verksamheten, analysera var förbättringspotential finns och diskutera eventuella åtgärder. Där tränarteamet ska ha ett kortsiktigare perspektiv i åtanke är advisory boards uppgift att huvudsakligen se till den långsiktiga utvecklingen. Gruppen kommer att träffas fysiskt en gång i månaden för att arbeta med sina stomfrågor, men kommer att utöver det ha en löpande kontinuerlig dialog.

– Tillsammans med Peter Wallin har jag arbetat en längre tid med att sammansätta den här gruppen. Jag tycker att vi har hittat både en bred och spetsig kompetens, berättar K-G Stoppel.

– Det känns otroligt tryggt och bra att ha ett advisory board på plats. Både som ett bollplank, men även som kravställare gentemot mig.

Dessa ingår i Djurgårdens advisory board

Peter Wallin
65 år. Har en gedigen erfarenhet från Djurgårdens verksamhet, både som spelare och även som involverad i föreningens affärer. Har dessutom ett förflutet som General Manager för Tre Kronor. Sitter idag i Djurgården Hockeys styrelse som ledamot och besitter en hög kompetens inom främst ledarskap.

Tommy Boustedt
63 år. Har en bakgrund inom hockeyn som sträcker sig till början av 1980-talet med uppdrag som tränare, scout, General Manager med mera. Tränarkarriären innehöll bland annat sejourer i Djurgården samt Nacka, som då hade ett nära samarbete med Djurgården. Har även verkat som Generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundet i sex års tid och är idag scout för Detroit Red Wings. Besitter en hög kompetens inom att bygga organisationer.

Victor Nybladh
34 år. Har i elva års tid verkat som NHL-scout, först för Buffalo Sabres och sedan 2016 för Boston Bruins. Besitter en hög kompetens inom främst scouting och rekrytering.

Jacob Josefson
31 år. Har just avslutat en framgångsrik spelarkarriär, innehållandes 191 matcher i SHL samt 315 matcher i NHL. Representerade Djurgården under sina fyra sista säsonger och spenderade även junioråren i DIF innan genombrottet i högstaligan, var även lagkapten under flera säsonger. Besitter en hög kompetens inom träningsfilosofi, individuell utveckling och att bygga en daglig verksamhet.

Andreas Engqvist
34 år. Har även han en framgångsrik spelarkarriär bakom sig, innehållandes 210 matcher i såväl SHL som KHL samt 15 matcher i NHL. Gjorde sammanlagt sju säsonger i Djurgårdströjan, med kaptensuppdrag under sin andra sejour i föreningen. Avslutade den aktiva karriären 2019. Besitter en hög kompetens inom träningsfilosofi, individuell utveckling och att bygga en daglig verksamhet.

Djurgården Hockey
Huvudpartners