Ny VD klar för Djurgården Hockey
Publicerad: 2020-11-25
Nyhet
Vi har gjort klart med en ny VD som kommer efterträda Jenny Silfverstrand. Det är Thomas Kraft som kommer att ta sig an rollen. – Jag är väldigt stolt över möjligheten att kliva in i Mesta Mästarna. Djurgården är klubben i mitt hjärta och hockey mitt idrottsliga kall. Jag har följt Djurgården sedan mitten av 80-talet och ser nu fram emot att operationellt leda och förflytta organisationen framåt, säger han.

Vi hälsar 47-årige Thomas Kraft välkommen som ny VD för Djurgården Hockey. Thomas har en bakgrund som hockeyspelare med både junior- & universitetsspel i Kanada respektive USA samt hemma i Sverige på en division 1 nivå. Thomas kommer professionellt från en bakgrund med vana att utveckla företag och få dem att nå nya högre och förbättrade tillstånd.
– Jag känner mig trygg i mina styrkor - att starta nya initiativ, få dem etablerade och skapa resultat. Jag är en person som trivs med att komma in i företag som ska göra en förflyttning. Djurgården och svensk hockey står mitt i en utmanande tid och bara det är spännande i sig, säger Thomas Kraft.
– Jag är redan en del av Djurgården genom ett mindre aktieägarskap och har sponsrat klubben i många år. Med den här rollen öppnas möjligheten att bli en del av den fantastiska kärnverksamheten och tydligare vara med och påverka vägen framåt. Det är såklart även extra inspirerande att få ha idrotten nära, som varit en så viktig del av mitt liv, fortsätter han.
Thomas kommer att börja redan den 1:a december och ser fram emot sin nya roll.
– Absolut. Jag kan knappt bärga mig tills det är dags att komma in på kontoret och ta tag i de nya uppgifterna. Jag har många olika verksamhetsdelar att sätta mig in i och inte minst nya kollegor att lära känna, säger Thomas Kraft.

En avdelning av Djurgården som Thomas också värnar om är supporterkulturen.
– Det är tydligt hur mycket vi saknar dem på läktarna nu. Relationen med våra supportrar och ha en levande och aktiv läktare är viktig för mig och Djurgården fortsättningsvis, menar Kraft.

– Styrelsen satte tidigt upp ett antal kriterier i en rekryteringsprofil. Kriterierna byggde på ledarskap, kommersiell utveckling och hög digital kompetens kopplat till affärsverksamheten, organisation, nytänkande och hög energinivå. Vi anser att Thomas är den av samtliga kandidater som matchar våra högt ställda krav på bästa möjliga sätt, säger styrelsens ordförande Kaarel Lehiste.
– Thomas kommer att tillföra ett starkt ledarskap, en kommersiell drivkraft kombinerat med en utveckling av befintlig plattform för privat – och företagsmarknaden. Samt en utveckling av plattformen utifrån ett digitalt framtidsperspektiv. Han har strategisk och operationell kompetens, ett driv samt hög energi och arbetskapacitet. Thomas kommer att hjälpa oss att komma ur Pandemin som råder som ett förhållandevis ännu starkare Djurgården Hockey och vara väl rustade för de framtida möjligheterna och utmaningarna som kommer, fortsätter Kaarel.

Att Thomas kommer att börja som VD frigör Joakim Eriksson att fokusera på sin roll som sportchef.
– Vi har många utmaningar under den här säsongen och även nästa. Det gör att vi så fort som möjligt vill få in Thomas i det dagliga arbetet för att han ska kunna ta rätt beslut och vara med tidigt. När den praktiska möjligheten att starta i december visade sig tog vi den i och med att den månaden är betydligt bättre som start än januari. Det är viktigt för Djurgården att Joakim Eriksson som är tf VD nu kan fokusera fullt ut på sporten. Utmaningen i att genomföra innevarande säsong på bästa möjliga sätt samt bygga för nästa säsong under rådande pandemi är speciell vilket kräver tid och 100 % fokus på uppgiften. Styrelsen är tacksamma för att Joakim på ett väldigt förtjänstfullt och engagerat sätt skött den dubbla arbetsbördan, avslutar Kaarel.

Vi hälsar Thomas varmt välkommen till familjen och en större presentation av honom kommer när han är på plats.

Djurgården Hockey