Välkommen hem till Djurgården, Lukas Vejdemo
Publicerad: 2023-02-08
Officiellt
Djurgården är mycket glada över att idag kunna välkomna Lukas Vejdemo hem till föreningen. Den 27-årige Stockholmssonen har skrivit på ett kontrakt som löper över resterande säsong, med option på ytterligare ett år.

– Väldigt kul att ha Lukas tillbaka! Det är en fantastisk person och spelare, som varit borta i Nordamerika några år och byggt sig en stor erfarenhet. Vi får in en smart, skridskostark och fysisk spelare, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Lukas Vejdemo, 27 år, är åter en Djurgårdsspelare. Forwarden vänder därmed hem till föreningen där han slog igenom under de tidiga åren av sin karriär. Vejdemo kom till Djurgården från moderklubben SDE som 16-åring och spelade sig upp genom J18 och J20, innan han debuterade i herrlaget 2015.

Från 2015 till 2018 spelade han 168 tävlingsmatcher och noterade sammanlagt 20 mål och 30 assist. De fyra senaste åren har Lukas Vejdemo spenderat i Kanada, med undantag för en kortare lånesejour i Södertälje. Tiden i Nordamerika har innehållit 13 NHL-matcher för Montréal Canadiens, men desto fler i AHL. Närmast har forwarden varit ur spel en tid.

– Lukas har varit borta i närmare ett år, efter att ha ådragit sig en allvarligare skada under AHL-slutspelet förra våren. Efter sin operation har han fram till dags dato arbetat med sin rehab och nu varit på isen i ett antal månader. Det är fortfarande ett antal veckor kvar innan vi ser att han ska kunna vara tillbaka i spel med bästa tänkbara förutsättningar, just för att det inte ska vara risk för några följdskador, förklarar Stoppel.

Avtalet med Lukas Vejdemo är skrivet säsongen ut med option på ytterligare ett år, det vill 2024. Nyförvärvet genomförde redan igår sitt första träningspass och tränar idag, onsdag, med juniorerna då herrlaget har rest iväg för bortamatch. Djurgårdens IF välkomnar med glädje spelaren hem till Hovet.

– Vi är otroligt glada över att välkomna Lukas tillbaka. Det är en spelare som passar in i vår profil och i det som vi sökt. Det var även det stora Djurgårdshjärtat som fällde avgörandet, då han valde spel här i konkurrens med ett flertal SHL-klubbar, avslutar K-G Stoppel.

Djurgården Hockey
Huvudpartners