Djurgården lånar ut Alex Brännstam till Södertälje
Publicerad: 2021-09-14
Officiellt
Djurgården har tillsammans med Södertälje SK kommit överens om en utlåning av Alex Brännstam. Lånet ger försvararen möjlighet till kontinuerlig speltid och fortsatt utveckling, samtidigt som Djurgården vid behov kan kalla hem spelaren.

Alex Brännstam lånas i enlighet med Svenska Ishockeyförbundets tävlingsregler för dispens av seniorspelare ut till Södertälje SK i HockeyAllsvenskan. Låneavtalet innebär att Alex kommer att representera SSK under säsongen, men att Djurgården samtidigt behåller möjligheten att ta tillbaka honom för spel i händelse av långvariga skador på övriga backar.

– Vi har i dagsläget tio backar på avtal, även om Marc-André Gragnani inte anländer till Sverige förrän i mitten av oktober. Det innebär en konkurrens om speltid då vi endast spelar sju backar under SHL-matcherna, förklarar Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson och fortsätter;

– Vi är av uppfattningen att våra unga lovande backar måste erhålla bra träning och kontinuerlig matchning på seniornivå för att vidareutvecklas. Mot bakgrund av detta har vi i samförstånd med Alex tagit beslutet om en utlåning till Södertälje SK.

Djurgården Hockey
Huvudpartners