Michael Holmqvist förlänger med Djurgården
Publicerad: 2024-01-10
Officiellt
Djurgården presenterar med stor glädje en förlängning med Michael Holmqvist som en fortsatt del av herrlagets tränarteam. Den 44-årige Stockholmssonen har skrivit på för ytterligare två säsonger i föreningen, fram till 2026.

– Vi är från föreningens sida givetvis jätteglada över att förlänga med “Honken”. Han har gjort en fantastisk resa med sitt ledarskap inom vår verksamhet, vilket vi inte minst sett med det ökade ansvar som han haft under den senaste tiden, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Michael Holmqvist, 44 år, stannar i Djurgårdens IF på ett nyskrivet avtal. Det tidigare kontraket löpte ut till sommaren och har nu förlängts till 2026, något som innebär att ”Honken” fortsatt kommer att ingå i herrlagets tränarteam.

44-åringen har en lång hockeybakgrund som startade som pojklagsspelare i Djurgårdströjan, samma plats där han även satte punkt för den aktiva karriären våren 2015. Därefter har ”Honken” agerat såväl assisterande som huvudtränare för föreningens J18- samt J20-lag och sedan hösten 2022 har han varit en del av herrlaget. Nu fortsätter alltså resan i moderklubben DIF, något som huvudpersonen själv är mycket förväntansfull över.

– Det känns sjukt kul att fortsätta här i Djurgår’n! Jag ser fram emot att ta nya steg i min utveckling som ledare och försöka hjälpa föreningen till framgång, säger ”Honken”.

Djurgården Hockey
Huvudpartners