Försvararen Éric Gélinas till Djurgården
Publicerad: 2022-02-12
Officiellt
Djurgården välkomnar Éric Gélinas till Stockholms stolthet på ett kontrakt över resterande säsong. Kanadensaren Gélinas ansluter med en meritlista som innehåller 102 matcher i SHL samt 189 i NHL och stärker upp herrlagets backsida.

– Det känns väldigt tryggt att få hit Éric, en back som tillför mycket i både defensiven och offensiven. Éric har de senaste åren varit en av ligans absolut bästa backar. Det känns givetvis jättebra att nå den här lösningen i det här skedet på säsongen, förklarar Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel.

Éric Gélinas, 30 år, har skrivit på för spel i Stockholms stolthet. Kontraktet sträcker sig över resterande säsong och försvarspjäsen ansluter från Rögle, dit han återvände i höstas efter en kortare period tillbaka i Nordamerika.

Den spelskickliga backen är uppvuxen i Vanier, Ontario, och fick sin hockeyskolning i hemlandet Kanada. Genom karriären har Gélinas noterat 189 matcher i NHL där han representerat New Jersey Devils och Colorado Avalanche, samt spelat 102 matcher i SHL fördelat över de fyra senaste säsongerna. Éric Gélinas facit i ligan är 15 mål och 43 assist.

– Det här är en backrekrytering som faller oss mycket väl i smaken och det känns bra att vi nu har lyckats realisera den. Éric är en toppspelare i ligan, som med sin helhet i spelet offensivt samt defensivt verkligen kommer att tillföra vår backsida ett funktionellt spel, kommenterar utvecklingschefen Tobias Pehrsson.

Konkurrensen om Éric Gélinas signatur har varit mycket hård. En rad klubbar inom såväl som utanför SHL har varit intresserade av spelaren, som nu väljer Djurgården framför flera andra lukrativa anbud. Nyförvärvet väntas ansluta till huvudstaden inom kort och blir en viktig pjäs i lagbygget.

– Utifrån det som vi ser behov av och önskat addera till vår backsida kommer Éric in och fyller den spelartypen. Nu skapar vi en ökad stabilitet och med honom får vi in en högkvalitativ spelare, som stärker denna lagdel, avslutar Pehrsson.

Djurgården vill avslutningsvis tacka Rögle BK och sportchef Chris Abbott, som gjort den här övergången möjlig.

Djurgården Hockey