Marcus Krüger förlänger med Djurgården
Publicerad: 2024-02-15
Officiellt
Djurgården och Marcus Krüger är väldigt glada över att tillsammans presentera en förlängning. Lagkaptenen och Stockholmssonen har skrivit på ett avtal som aktiverar de två återstående åren, något som innebär spel för föreningen fram till 2026.

– Vi är naturligtvis väldigt nöjda över att förlänga med Krüger. Alla känner till hur central han är i vårt nuvarande lagbygge och även för våra framtida, både som spelare och som person, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Marcus Krüger, 33 år, är klar för fortsatt spel i Djurgårdströjan på ett avtal skrivet till 2026. Stockholmssonen återvände till föreningen våren 2022 och skrev då på ett kontrakt över 2+2 år. Nu har centerkuggen tecknat en förlängning som alltså aktiverar de båda återstående åren, något som Stoppel tillsammans med den sportsliga ledningen välkomnar;

– När Marcus beslutade sig för att vända hem från Schweiz var andemeningen fyra år. Samtidigt följde en degradering till HockeyAllsvenskan senare samma vår och vi kom då överens om att dela upp avtalet. Givetvis har det funnits en oro över att Marcus velat prova på något annat, därför känns det väldigt bra att det nu är klart att vi har honom här även de två kommande åren.

Totalt står Marcus Krüger i dagsläget noterad för 215 tävlingsmatcher och 168 poäng i Djurgårdströjan. Karriären tog ursprungligen sin början i Huddinge, samma plats som Marcus växte upp på. Som 16-åring anslöt han sommaren 2016 till DIF:s juniorverksamhet och via spel i först J18 och därefter J20 nådde han slutligen herrlaget, med debut i SHL säsongen 2008/2009.

Resan har sedan dess gått vidare med spel både på Hovet och på den yttersta internationella scenen. Krügers meritlista innehåller bland annat SM-final med DIF 2010, dubbla Stanley Cup-titlar med Chicago Blackhawks, VM-guld med Tre Kronor och två spelade OS. Sedan återkomsten till Djurgården har Marcus Krüger agerat lagkapten och han ser fram emot att fortsätta att representera föreningen i sitt hjärta.

– Det är något speciellt med att spela här. Morsan och farsan har alltid varit på Djurgårdens matcher, min morfar sitter på läktaren och jag har mina kompisar här som följer laget. För mig är det ett privilegium att spela för Djurgår’n, säger Marcus Krüger.

Djurgården Hockey