Med anledning av gårdagens händelser i Södertälje
Publicerad: 2023-11-25
Uttalande
Fredagens bortamatch mot Södertälje spelades klart utan publik efter att ha avbrutits med anledning av pyroteknik. Djurgården kommenterar här händelserna.

Ett stort antal Djurgårdare fanns på plats vid fredagskvällens bortamatch mot Södertälje. Scaniarinken var slutsåld och det var förutsättningar för en riktig publikfest.

Det absoluta flertalet av de tillresta supportrar som befann sig på bortasektion samt på övriga sektioner visade upp ett mycket gott uppförande, dessvärre var agerandet från ett mindre antal personer helt oacceptabelt. Djurgården tar starkt avstånd från dessa personers ageranden samt från de händelser som utspelade sig i arenan.

Det beslut som togs av Svenska Ishockeyförbundet och polisen att spela färdigt matchen inför tomma läktare var olyckligt, då den typen av beslut drabbar väldigt många oskyldiga människor samt får stora ekonomiska konsekvenser. I det här fallet accepterar vi dock beslutet utifrån den bedömning som gjordes av säkerhetsläget i arenan.

Pyroteknik är förbjudet och högst olämpligt på idrottsarenor, i synnerhet i inomhusmiljö. Djurgården kommer att lida ekonomisk skada efter gårdagens händelser i form av böter för pyroteknik och skadegörelse, något som föreningen aktivt kommer att arbeta med att skyldiga personer ersätter.

Djurgården Hockey
Huvudpartners