Johan Garpenlöv ny huvudtränare för herrlaget
Publicerad: 2022-11-28
Officiellt
Djurgården Hockey genomför förändringar i herrlagets tränarteam, där Joakim Fagervall entledigas och efterträds av Johan Garpenlöv som ny huvudtränare. Garpenlöv kommer på onsdag att ansluta till föreningen på ett kontrakt som sträcker sig över resterande säsong.

– Efter ett flertal diskussioner har vi nått fram till det här beslutet. Vi anser att det här är en nödvändig förändring, då vi inte kommit tillräckligt långt i processerna i hur vi vill spela och hur vi ska agera. Med ett antal månader kvar till då vi ska prestera som bäst behöver vi ge oss tid att hitta rätt, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Förändringarna i herrlagets tränarteam betyder att Joakim Fagervall lämnar rollen som huvudtränare med omedelbar verkan. Fagervall, 53 år, anslöt till Djurgården i slutet av januari tidigare i år och föreningen tackar tränaren för hans insatser.

– Den här typen av beslut är alltid tråkiga och får alltid ses som något form av misslyckande. “Jocke” är en väldigt bra person och ledare, men han är huvudansvarig för helheten där vi kan konstatera att vi inte nått önskvärda resultat, säger Stoppel.

Som ny huvudtränare presenterar Djurgården Johan Garpenlöv på ett kontrakt skrivet över resterande säsong. Den 54-årige Stockholmssonen kommer närmast från uppdraget som förbundskapten för Tre Kronor, samt har tidigare representerat DIF både som spelare och som tränare.

– Vi får in en bra ledare med en stark Djurgårdsförankring. Johan vet hur saker och ting fungerar i föreningen. Han har även arbetat med Marcus Ragnarsson tidigare och de två känner varandra väl, vilket är en fördel, kommenterar Stoppel.

Garpenlöv ansluter till föreningen på onsdag, då han håller i sin första träning. Vid morgondagens HockeyAllsvenska match hemma mot Mora kommer herrlaget att ledas av Michael Holmqvist och Marcus Ragnarsson i båset.

Djurgården Hockey hänvisar eventuella frågor till sportchef K-G Stoppel.

Djurgården Hockey