Djurgården tackar av sex spelare ur herrtruppen
Publicerad: 2023-05-12
Officiellt
Djurgården tackar av Matthew Galajda, Stefan Elliott, Nicklas Danielsson, Johan Alm, Liam Öhgren och Fredrik Forsberg. Forwarden Öhgren lämnar sedan tidigare för spel i SHL samtidigt som övriga spelare inte erbjuds nya kontrakt.

– Det står nu klart att dessa spelare lämnar oss. I Liams fall har det redan kommunicerats att han går vidare med spel i SHL, och vad gäller övriga har vi valt att inte erbjuda nya kontrakt. Jag och hela föreningen tackar spelarna för deras fina insatser i Djurgårdströjan, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Matthew Galajda och Stefan Elliott skrev på för spel i Djurgården förra sommaren och den kanadensiska duon hade båda avtal som löpte säsongen ut. Målvakten Galajda vaktade målet i sammanlagt 23 matcher, samtidigt som försvararen Elliott noterade 30 poäng på 55 spelade matcher. Även Johan Alm lämnar, försvararen som anslöt alldeles i början av säsongen och totalt spelade 21 matcher.

Bland övriga spelare som går vidare återfinns Nicklas Danielsson, som vände tillbaka till föreningen i december för att slutföra säsongen i DIF. 38-åringen nyttjades främst som back och tog en central position i powerplayspelet. På forwardssidan lämnar samtidigt Fredrik Forsberg och NHL-draftade Liam Öhgren, där den sistnämnda tidigare i veckan gjort klart med spel i SHL. Såväl Forsberg och Öhgren har representerat herrlaget över en och en halv säsong och duon har båda gått vägen genom Djurgårdens juniorled.

Djurgården tackar spelarna för deras insatser och önskar dem all lycka framöver.

Djurgården Hockey