Adrian Carnebo skriver kontrakt med Djurgården
Publicerad: 2023-05-13
Officiellt
Djurgården är väldigt glada över att presentera ett skrivet herrlagskontrakt för Adrian Carnebo. Den 19-årige Stockholmssonen, som gått genom föreningens ungdoms- och juniorled, har skrivit på för spel på Hovets is fram till 2025.

– Det känns riktigt kul att kunna lyfta upp ytterligare en duktig spelare från våra egna led. Adrian har redan fått vara med och prova på spel i herrlaget under säsongen som gick, och han gjorde det bra, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Adrian Carnebo, 19 år, fullbordar i och med detta resan från juniorled till herrlag. Stockholmssonen, som är uppvuxen i Huddinge och hockeyskolad i Tullinge TP, har tillhört Djurgården sedan ungdomsålder. De senaste tre säsongerna har Carnebo spenderat i föreningens juniorlag och försvararen vann bland annat SM-guld med J18 våren 2022.

Säsongen som just avslutats har innehållit nya steg framåt i utvecklingen för den unge backen. Adrian Carnebo noterade inte mindre än 40 poäng på 49 spelade matcher med J20, något som bidrog till att han i mars belönades med Rolle Stoltz hederspris som bästa junior. Parallellt med spel i J20 har han även debuterat i herrlaget, med totalt fem matcher i HockeyAllsvenskan under vintern och våren.

– Vi får i Adrian in en talangfull modern tvåvägsback som har en fin utvecklingspotential. Det ska bli väldigt intressant att se vad för typ av steg som han kan ta under de kommande åren här, utvecklar Stoppel.

Avtalet är skrivet över två säsonger, vilket innebär fortsatt spel i Djurgårdströjan till minst 2025. Adrian Carnebo ser fram emot att vara en del av föreningens resa tillbaka mot SHL.

– Jag är väldigt stolt och taggad på att få spela vidare i föreningen och att nästa säsong spela framför världens bästa supportrar. Tillsammans ska vi ta steget tillbaka dit Djurgår’n hör hemma!

Djurgården Hockey