Backförstärkning till herrlaget
Publicerad: 2021-02-11
Nyhet
En ny back ansluter till truppen. Vi hälsar Marc-André Gragnari, 33, välkommen till Djurgården Hockey. – Han är skridskostark och offensivt spelskicklig, säger vår stategiske sportchef Joakim Eriksson.

Marc-André Gragnari har inte tillhört något lag den här säsongen, och spelade förra säsongen för Dynamo Minsk i KHL, en liga där han gjort starkt avtryck i de senaste åren med bland annat 119 poäng på 223 matcher.
Säsongen 2017/2018 gjorde han flest poäng bland backarna i KHL och tog också OS-brons med Kanada.
Marc-André har också bred erfarenhet från spel i NHL där han representerat klubbar som Buffalo Sabres, Carolina Hurricanes och New Jersey Devils.
Avtalet med oss sträcker sig över resterande del av säsongen. Han ansluter så fort processen med Migrationsverket och arbetstillståndet är genomfört.
– Han är en skridskostark offensiv spelskicklig back med mångårig erfarenhet från spel i Europa främst i KHL. I och med att han inte spelat och tränat med något lag denna säsong kommer det säkert att ta någon vecka eller två innan han kan förväntas spela nära sin normala nivå, säger vår strategiske sportchef Joakim Eriksson och fortsätter:
– Men då grundserien inte avslutas förrän i slutet på mars och de sista fem grundseriematcherna genomförs 9, 11, 13, 20 och 25 mars så känner vi oss trygga med att Marc-André kommer att bli ett tillskott i vår avslutning av grundserien samt det efterföljande slutspelet.

Artikeln presenteras av
Stonefactory

Djurgården Hockey