Tränaren Joakim Fagervall till Djurgården

25 januari 2022 14:00
Officiellt

Djurgården välkomnar Joakim Fagervall som ny huvudtränare för Stockholms stolthet. 53-åringen har skrivit på ett avtal till 2024 och kommer tillsammans med Nichlas Falk, Mikael Aaro och Fredrik Mikko att utgöra tränarteamet framöver.


– Att söka en tränare är en process som har pågått under säsongen. Lyckligtvis har vi varit tålmodiga, vilket gjorde att det här kunde möjliggöras, inleder Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel.

Stockholms stolthet kan alltså idag presentera Joakim Fagervall, 53 år, som ny huvudtränare för herrlaget. Avtalet är skrivet över resterande säsong samt ytterligare två år, med andra ord fram till 2024. Fagervall kommer att ingå i ett tränarteam där Nichlas Falk, Mikael Aaro och Fredrik Mikko kompletterar i sina respektive roller.

– "Jocke" känns väldigt bra för våra kortsiktiga men också långsiktiga steg. Han är en typ av ledare som vi önskat få in med ett starkt ledarskap, men också ett stort lugn som passar bra in i den verksamhet som vi vill bedriva, beskriver Stoppel.

Joakim Fagervall har den här säsongen tränat Malmö Redhawks, ett uppdrag som han lämnade under föregående vecka. Kirunasonen har en tränarkarriär som går ända tillbaka till 1996 och han har bland annat 19 säsonger i HockeyAllsvenskan på meritlistan. Djurgården blir hans tredje SHL-klubb, efter att ha lett Luleå samt Malmö.

– Tränarfrågan har varit aktuell över en längre tid och vi har hela tiden haft tålamod i den frågan. Det viktiga är att vi nu funnit ett alternativ och en lösning som känns rätt både kortsiktigt och långsiktigt, mot bakgrund av det känns det väldigt bra med Joakim Fagervall, kommenterar utvecklingschef Tobias Pehrsson och tillägger;

– Joakim är en genuin ledare som är tydlig, motiverande och kravställande. En profil som passar bra in i det som vi söker och det som vi vill addera till vår tränarkonstellation. Med Mikael Aaro och Nichlas Falk som assisterande tränare får vi nu en komplett tränarstab.

Joakim Fagervall kommer att anlända till huvudstaden under tisdagskvällen, för att imorgon finnas på plats när laget tränar.