Marc-André Gragnani förlänger med Djurgården

23 juni 2021 13:00
Officiellt

Djurgården presenterar med stor glädje en förlängning med Marc-André Gragnani. Den kanadensiska försvararen anslöt till Djurgården under våren och imponerade stort, och har nu tecknat ett avtal från oktober och över kommande säsong.


– Det känns riktigt kul att kunna välkomna tillbaka Marc-André till Djurgården. Trots en relativt kort tid hos oss ifjol och väldigt få matcher gjorde han ett starkt intryck såväl i sin spelmässiga kompetens som i sitt informella ledarskap, kommenterar Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

Marc-André Gragnani, 34 år, kom till Djurgården under slutdelen av föregående säsong och stärkte då upp lagets backsida. Under sina totalt sex matcher, varav en i SM-slutspelet, visade den kanadensiske backen upp stora egenskaper som bidrog till att laget nådde åttondelsfinal.

– Marc-André är väldigt kommunikativ i såväl omklädningsrummet som på isen och har därigenom förmågan att både sig själv och omgivningen att prestera bättre, fortsätter Eriksson.

Från det att säsongen tog slut har en dialog löpt mellan Djurgården och Marc-André, där det gemensamma ingångsvärdet varit att finna en fortsättning. Nu är en sådan på plats och parterna har tecknat ett avtal, där Gragnani skrivit på fram till 2022. Kanadensaren ansluter av skattetekniska skäl i mitten av oktober och kommer därmed att missa de inledande tolv till tretton matcherna.

– Vi känner oss trygga i att han på kort tid kommer att kunna ha en stor roll och mycket istid. Ur ett strategiskt perspektiv gillar vi också att Marc-Andrés senare ankomst till Djurgården ger möjligheter för våra nyförvärv och unga utvecklingsbara spelare. Det här öppnar för dem att ta chansen att tävla om positioner och speltid under inledningen på säsongen, resonerar Joakim Eriksson.

Utöver sina sex matcher i Djurgården, där han svarade för två mål och tre assist, har Marc-André Gragnani representerat lag i såväl NHL som AHL. Försvarspjäsen har dessutom gjort 223 matcher i KHL och där kommit upp i 119 poäng. Nu väntar en fortsättning i Stockholms stolthet och Djurgården välkomnar Marc-André tillbaka.

– Han är en ansvarsfull spelare med gedigen erfarenhet av olika miljöer, som idag präglat honom. Hans spel bidrar med mognad, beslutsamhet och hög grad av problemlösning. Marc-André sätter pucken i spel bakifrån, har ett bra passningsspel som löser situationer och skapar ett fördelaktigt spel, säger Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson och fortsätter;

– Marc-André är en spelare som har många offensiva kvaliteter samtidigt som han med sin skridskoåkning, positionssäkerhet och storlek bidrar med en bra defensiv. Han är en spelare som under säsongen kommer att göra skillnad och bidra med spelmässiga kvaliteter av väldigt hög SHL-nivå.

Djurgården presenterar förlängningen med Marc-André Gragnani i samarbete med Athletic Work.