Försvararen Colby Sissons till Djurgården
Publicerad: 2024-05-16
Officiellt
Djurgården är mycket glada över att välkomna försvararen Colby Sissons till föreningen. Den 26-årige kanadensaren, som säsongen 2021/2022 svarade för 40 poäng i HockeyAllsvenskan, har skrivit på för spel i DIF över kommande säsong.

– Vi får in en grymt duktig back som är otroligt skicklig med pucken. Colby är precis den typ av försvarare som vi behöver, som kan flytta pucken och som kan styra ett powerplay. Dessutom är han i den ålder som vi vill ha fler spelare i, kommenterar Djurgårdens sportsligt ansvarige Niklas Wikegård.

Colby Sissons, 26 år, är en Djurgårdsspelare. Den kanadensiske försvarspjäsen har skrivit på för spel på Hovet över kommande säsong, det vill säga till 2025. Närmast ansluter Sissons från HV71, där han kom in i slutet på säsongen och bidrog till att Jönköpingslaget säkrade fortsatt spel i SHL.

På sina 16 matcher i grundserie samt kval blev det fem poäng för backen, som i övrigt spenderat de två senaste åren på finsk mark hos KalPa. Där har Colby Sissons haft en pålitlig produktion, precis som senast han spelade i HockeyAllsvenskan. Då var det säsongen 2021/2022 och på 49 matcher i Vita Hästen blev det den gången elva mål och 29 assist.

– Colby kom som sagt till Sverige och till Vita Hästen och gjorde direkt över 40 poäng. Efter det har han gjort ett par bra säsonger i Finland, dessutom var han riktigt stark nu när han anslöt till HV71 och var viktig i att hjälpa dem kvar i SHL, säger Wikegård.

Den 26-årige Edmontonsonen är uppvuxen i Alberta, Kanada. Innan flytten över till Europa gjorde Colby Sissons en rad år i den nordamerikanska juniorhockeyn, samt tre säsonger där han skiftade spel i AHL med ECHL. Nu väntar ett nytt äventyr med gul-röd-blå prägel i huvudstaden, något som nyförvärvet längtar efter att starta upp.

– Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för kommande säsong! Det ska bli spännande att starta resan tillbaka mot SHL. Jag hoppas att alla supportrar har en riktigt bra sommar, så ses vi i augusti, hälsar Colby Sissons.

Djurgården Hockey
Huvudpartners