Välkommen tillbaka till Djurgården, Cameron Schilling
Publicerad: 2022-08-23
Officiellt
Djurgården välkomnar med mycket stor glädje Cameron Schilling tillbaka till huvudstaden och till föreningen. Den 33-årige amerikanen har beslutat sig för att återvända på ett kontrakt till 2024, och ansluter till laget efter den 8:e oktober.

– Jag och 'Cam' har hållit kontakten egentligen konstant sen han lämnade för att resa hem. Det har funnits en stark vilja hos honom att komma tillbaka, just för att han känt att saker varit ogjorda i Djurgårdströjan. Nu när vi kommit överens känns det givetvis jättebra, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Cameron Schilling, 33 år, är en Djurgårdsspelare på nytt. Amerikanen vänder tillbaka till Sverige och till Stockholm för spel i Djurgårdströjan, som han representerade under vintern samt våren. Schilling anslöt då till DIF alldeles efter årsskiftet och klev rakt in i herrlaget som en bärande pjäs på försvarssidan.

Totalt blev det under säsongen som gick 26 matcher i Djurgården för Schilling, som noterade tre mål och nio assist. 33-åringen, född i Carmel, Indiana, har tidigare genom karriären samlat på sig erfarenheter från bland annat tio matcher i NHL och inte minst elva säsonger i AHL. Det nya avtalet med Djurgården är skrivet över två säsonger och löper således till 2024. Försvararens återkomst blir ett mycket välkommet tillskott för herrlaget.

– 'Cam' gav ett väldigt solitt intryck under sin tid här förra säsongen. Dels med sitt spel, där han har både offensiva och defensiva egenskaper, men också med den karaktären som han är, beskriver Stoppel och fortsätter;

– Vi vet att det är en spelare som kan bära mycket istid, samt som sagt kan bidra i båda riktningar av spelet. Så vi känner oss supernöjda och ser att 'Cam' kommer att passa väldigt bra in i den här gruppen.

Cameron Schilling kommer att ansluta till truppen efter den 8:e oktober, med anledning av skattetekniska regler. Amerikanen, som när han anslöt i januari tidigare i år även då skrev under ett kontrakt till just 2024, ser fram emot att återvända till Stockholm och till föreningen.

– Det känns riktigt roligt att komma tillbaka till Stockholm och till Djurgården. Jag vill hjälpa den här föreningen tillbaka till SHL, hälsar Cameron Schilling själv.

Djurgården Hockey
Huvudpartners