Hedström lånas ut till Almtuna
Publicerad: 2021-01-29
Nyhet
Vi lånar ut Ludvig Hedström till Almtuna. Vår 19-årige back, som tillhör A-lagstruppen, kommer att spela klart säsongen i Hockeyallsvenskan. – Det ska bli riktigt roligt att få spela matcher kontinuerligt, säger Hedström.

Vi har haft en dialog med Almtuna under en längre tid och det känns bra att vi hittat den här lösningen som är bra för alla parter.
– Ludvig är en spelare som vi har avtal med för framtiden och med det sagt värnar om hans talangutveckling. Ludvig har tillhört herrlaget denna säsong, nyligen spelat JVM och är redo för att ta sin talangutveckling vidare. Vi ser Almtuna IS som en bra miljö för Ludvig och under ledning av bland andra före detta Djurgårdstränaren Mattias Zackrisson, säger vår utvecklingschef Tobias Pehrsson.
Han fortsätter:
– Ludvig är en stabil och funktionell tvåvägsback, med defensiva spetsegenskaper. Vi önskar Ludvig och Almtuna IS lycka till under slutdelen av säsongen, där vi lånar ut Ludvig för resterande del av säsongen 2020-21. Hedström själv ser fram emot att få spela matcher.
– Det ska bli riktigt roligt. Och spännande för mig att mäta sig på den nivån.
Hedström har gjort två SHL-matcher och ett poäng den här säsongen.

Djurgården Hockey