Välkomna hem till Djurgården, Marcus Krüger och Daniel Brodin
Publicerad: 2022-04-19
Officiellt
Djurgården presenterar Marcus Krüger och Daniel Brodin som båda tagit beslutet att skriva på för resan tillbaka. Krüger vänder hem på ett avtal över 2+2 år samtidigt Brodin skrivit på ett fyraårskontrakt till 2026 - och vi välkomnar duon hem till Hovet.

– Vi superglada att båda två trots vår degradering väljer att vara med på resan. Det är vi oerhört glada och hedrade över, och det har ju även varit andemeningen hela vägen, kommenterar Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel.

– Det här har varit Daniels och Marcus ambition. Sen av förklarliga skäl har vi behövt se över en del detaljer vad gäller tilltänkt lagbygge, ekonomi och vidare. Hela dialogen har följts av en enorm respekt och ödmjukhet från båda parter.

Marcus Krüger, 31 år, och Daniel Brodin, 32 år, vänder båda hem till Djurgården och blir en del av resan tillbaka. Duon skrev tidigare i år på för en återkomst, kontrakt som i samband med herrlagets degradering från SHL till HockeyAllsvenskan blev ogiltiga. Båda spelarna har en stark koppling till föreningen, är födda samt fostrade i Stockholm och har representerat Djurgården från J18-nivå och uppåt.

Ambitionen från såväl Brodin som Krüger har längs hela vägen varit att komma hem och nu är återkomsten definitiv. Daniel Brodin, som sedan han lämnade Djurgården 2019 spelat för schweiziska Fribourg-Gottéron, har skrivit på ett fyraårigt kontrakt som sträcker sig till 2026. Marcus Krüger, som vänder hem efter elva utlandsår i NHL och senast Schweiz, har tecknat ett avtal som löper 2+2 år där de två sista åren aktiveras vid uppflyttning till SHL. Den spelskickliga, rutinerade och karaktärsstarka duon blir en viktig del i herrlagets framtid.

– De har varit en väldigt stor del att lägga i pusslet för helheten framöver. Vi är som sagt superglada att få in den här kalibern av spelare, dessutom med en extremt stark Djurgårdsidentitet och starka karaktärsdrag, menar Stoppel och avslutar;

– Jag tycker att det här skickar tydliga signaler om vilken identitet som vi vill bygga och vad våra ambitioner är framöver.

Djurgården Hockey