Rickard Hårdstam ny sportchef för damlaget
Publicerad: 2024-05-19
Officiellt
Rickard Hårdstam blir ny sportchef för Djurgårdens damverksamhet och efterträder Johan Schillgard, som sedan tidigare lämnat för SDHL. 49-årige Hårdstam kommer att kombinera uppdraget med sin fortsatta roll som huvudtränare.

– Rickard är en helgjuten, stabil och duktig ledare som har många års erfarenhet av både dam- och herrhockeyn. Det känns jättetryggt att han fortsätter att guida Djurgårdens damlag i rätt riktning, kommenterar Djurgårdens sportsligt ansvarige Niklas Wikegård.

Rickard Hårdstam, 49 år, tar över som ny sportchef för Djurgårdens damverksamhet. Vallentunasonen går till hösten in på sin sjätte raka säsong i föreningen och samtliga de tidigare har han spenderat med just damlaget. Efter att under sitt inledande år ha agerat assisterande tränare har Hårdstam haft huvudansvaret över tränarteamet sedan 2020.

DIF har under denna fyraårsperiod nått två SM-semifinaler och två SM-kvartsfinaler. Nu väntar alltså en kombinerad roll för Rickard Hårdstam, där 49-åringen utöver sitt tränaruppdrag även blir sportchef för damlaget. Hårdstam efterträder Johan Schillgard på posten, då Schillgard sedan månadsskiftet lämnat för ett jobb hos SDHL.

– Det gick rätt snabbt. Jag hade ju inte tänkt den här tanken, i och med att jag var inställd på att Johan skulle vara kvar, berättar Rickard Hårdstam och fortsätter;

– När Johan sen fick chansen att byta till SDHL ställde Niklas frågan till mig om att ta dubbla roller. Jag sa att vi kör och provar på hur det känns. Det blir en ny roll för mig, men det ska så klart bli kul.

Djurgården Hockey
Huvudpartners