Målvakten Viktor Andrén till Djurgården
Publicerad: 2023-05-10
Officiellt
Djurgården är glada över att välkomna Viktor Andrén till huvudstaden och till Hovet. Den 29-årige målvakten, med breda erfarenheter av spel i SHL samt HockeyAllsvenskan och med ett SM-guld på meritlistan, har skrivit på till 2025.

– Viktor är en erfaren målvakt med stor rutin från spel i både SHL och HockeyAllsvenskan. Den senaste säsongen var han en av ligans absolut främsta målvakter när man tittar rent statistiskt, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Viktor Andrén, 29 år, är en Djurgårdsspelare. Målvakten har skrivit på ett tvåårigt avtal, något som betyder spel på Hovets is fram till 2025. Närmast ansluter Andrén från ett och ett halvt år i Almtuna och innan dess har det nya tillskottet meriter av spel i SHL. Bland de klubbar som Andrén representerat återfinns Växjö och Brynäs, dessutom har han gjort en tidigare sejour i HockeyAllsvenskan med Pantern.

Målvakten står idag totalt noterad för 112 matcher i SHL samt 97 i HockeyAllsvenskan. Formad i Mariestads BoIS har Viktor Andrén, utöver nämnda ligor, även gjort ett antal matcher i Hockeyettan. Som främsta merit ståtar 29-åringen med ett SM-guld från 2018, då han vaktade målet i flertalet finalmatcher för Växjö.

– Det ska bli spännande att få in Viktor i Djurgården. Just hans erfarenhet i kombination med motivationen att ständigt bli bättre är något som kittlar. Han är en spelare som hela tiden vill ta nya steg i sin utveckling, säger Stoppel.

Viktor Andrén ansluter nu på ett tvåårigt avtal, där han tar en av målvaktsplatserna i det nya lagbygget. Under säsongen som gick hade nyförvärvet femte högst räddningsprocent (92,1) i hela HockeyAllsvenskan, ett spel som han ser fram emot att ta med sig till huvudstaden.

– Jag är mycket stolt över att få vara en del av Djurgårdsfamiljen och är väldigt förväntansfull på nästa säsong. Full fart framåt!, hälsar Viktor Andrén.

Djurgården Hockey