Samtliga Stockholmsderbyn spelas i Avicii Arena
Publicerad: 2022-08-12
Herrlag
Djurgården meddelar att HockeyAllsvenskans samtliga fyra Stockholmsderbyn kommer att spelas i Avicii Arena. Tillsammans med AIK och arenaoperatör har vi arbetat för att nå denna lösning, som möjliggör en inramning med supportrar från båda föreningar.

HockeyAllsvenskan 2022/2023 innehåller fyra matcher mellan Djurgården och AIK som kommer att spelas 2:a november, 27:e december, 29:e december och 22:a februari. Tillsammans har föreningarna, i dialog med arenaoperatör, diskuterat matcherna och nu alltså möjliggjort att samtliga fyra derbyn spelas i Avicii Arena.

– Vi är väldigt glada över att alla fyra matcher kommer att spelas i Avicii Arena. Det här är en Stockholmsklassiker som förtjänar en inramning med supportrar från båda föreningar representerade, i en arena där vi får möjlighet att spela inför så många Stockholmare som möjligt. Vi ser fram emot en energifylld upplevelse och en elektrisk stämning, kommenterar Djurgårdens VD Thomas Kraft.

Genom att placera matcherna i Avicii Arena möjliggörs att ta in supportrar från båda sidor, med såväl en hemma- som bortaklack. Det kommer att bidra till den atmosfär som Stockholmshockeyn förtjänar.

Djurgården Hockey