Ryan Stoa klar för Djurgården

3 februari 2021 15:00
Nyhet

Vi har gjort klart med Ryan Stoa för resten av säsongen. 33-årige forwarden hade en stark säsong i Örebro förra säsongen och kommer närmast från HV71. – Vi har goda förhoppningar och förväntningar om att Ryan ska kunna avsluta säsongen starkt hos oss i Djurgården och hjälpa oss vända den nuvarande negativa trend vi befinner oss i, säger Joakim Eriksson.


Vi har kommit överens med HV71 om att hyra Ryan Stoa för resten av denna säsong. 33-årige Ryan har flera år i KHL på meritlistan och gjorde 19 mål och 18 assist för Örebro under förra säsongen. Han ansluter närmast från HV71.
– I och med våra många skador på centersidan den senaste tiden känns det bra att kunna addera en forward som både kan spela i mitten och på en kant. Ryan gjorde ifjol en stark säsong i Örebro. Nu har han fått drygt en månad i HV där han kunnat träna och matcha ikapp den övriga ligan. Därigenom har vi goda förhoppningar och förväntningar om att Ryan ska kunna avsluta säsongen starkt hos oss i Djurgården och hjälpa oss vända den nuvarande negativa trend vi befinner oss i, säger sportchef Joakim Eriksson.

Robert Ohlsson om värvningen: – Han är stark framför offensiv målbur, det är hans stora spetsegenskap. En spelare som gillar att gå på insida och tar sig på mål. Han är också användbar både som center och på kanten.

Amerikanen kommer att ansluta till laget så fort som möjligt och vara aktuell för spel inom kort.
Varmt välkommen till Djurgården!

I övrigt kan vi meddela att vår jakt på en backrekrytering fortgår. Vi har lånat ut Alex Brännstam och Ludvig Hedström till Allsvenskan samt Pontus Johansson till division 1 för att de ska få nödvändiga matcher i sin fortsatta talangutveckling. Detta innebär att vi just nu i herrlaget endast är 7 ordinarie backar då Tobias Björnfot återvänt till LA Kings för spel i AHL. När transferfönstret stänger den 15 februari återstår minst 1,5 månad av säsongen och vi behöver därför om möjligt bredda vår backbesättning ytterligare.