Calle Odelius återvänder till Djurgården för resterande säsong
Publicerad: 2023-10-08
Officiellt
Djurgården har tillsammans med New York Islanders kommit överens om att Calle Odelius återvänder till föreningen. Försvararen, som deltagit vid NHL-klubbens försäsongscamp, reser idag hem och återansluter på ett lån som sträcker sig säsongen ut.

Calle Odelius, 19 år, är sedan 2022 draftad av New York Islanders. Samma sommar skrev försvararen även NHL-kontrakt med klubben och sedan början av september har Odelius befunnit sig i USA för försäsongscamp. Nu reser Calle hem till Stockholm, för att vara en del av Djurgården resterande säsong.

– Calle har tillbringat de senaste veckorna hos New York Islanders och funnits med på deras camp. Vi hade väl någonstans hoppats att han hade kommit tillbaka något tidigare, men samtidigt har vi haft förståelse för att Islanders velat få en bredare bild av honom. Nu är det klart att han lånas till oss säsongen ut och det är vi givetvis superglada över, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Under sin dryga månad hos Islanders har Odelius spelat en match med NHL-laget och en med AHL-laget. Flyget hem till Sverige avgår idag och spelaren landar måndag morgon, för att därefter direkt ansluta till laget. Calle Odelius är spelklar till onsdagens hemmamatch mot Västerås.

Djurgården Hockey
Huvudpartners