Emil Berglund stannar i Djurgården
Publicerad: 2022-04-23
Officiellt
Djurgården presenterar med stor stolthet en fortsättning för Emil Berglund på Hovets is. Centern anslöt under den gångna säsongen till klubben i hans hjärta, där han nu väljer att stanna på ett kontrakt till 2024.

– Det här känns så klart superbra, Emil kom in under säsongen och gjorde ett fantastiskt jobb. Det är en smart spelare som går att använda i många situationer och på många positioner. Både som center och vinge, men även i boxplay där han gjorde det jävligt bra, kommenterar Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel.

Emil Berglund, 28 år, väljer en fortsättning i Djurgårdströjan. Det nya kontraktet är skrivet på två år och sträcker sig till 2024. Berglund kom till Djurgården i december, då han anslöt från spel i HockeyAllsvenskan med Almtuna. Centern tog omedelbart en fast plats i laget och bidrog under hela våren med ett rejält och mycket uppoffrande spel.

– Trots sin ringa storlek använder han varje Järnkaminskilo som han sitter inne på. Emil är tuff och hänsynslös i sitt spel, han har helt enkelt jäkligt bra karaktärsdrag. Vi ser också att det finns en uppsida med att han nu kommer att vara med från start. Med rätt Djurgårdsträning kommer han att vara i ännu bättre fysisk form och vi kommer att få ut ännu mera av honom, menar Stoppel.

Större delen av karriären har Emil Berglund spenderat i HockeyAllsvenskan. Totalt har han där samlat på sig åtta säsonger och 369 matcher. I DIF-tröjan blev det under den gångna säsongen 30 matcher och sex poäng för Emil, som är född Djurgårdare och alltid varit en stor supporter.

– Det är med stor ära och stolthet som jag kommer att få dra på mig Sveriges och världens finaste tröja igen. Vi ses på Hovet i höst!, hälsar Emil Berglund själv.

Djurgården Hockey
Huvudpartners