Försvararen Daniel Glad till Djurgården
Publicerad: 2023-01-26
Officiellt
Djurgården kan med glädje välkomna Daniel Glad till föreningen. Den 30-årige försvararen gör övergången från HV71 på ett kontrakt skrivet till 2024, och har anslutit till herrlaget under torsdagsmorgonen.

– Vi har haft den här dialogen med Daniel och HV under en tid. Vi är nu väldigt glada över att gå i mål, berättar sportchef K-G Stoppel.

Daniel Glad, 30 år, är en Djurgårdsspelare. Försvararen har skrivit på ett avtal som sträcker sig över återstående del av denna samt över kommande säsong, det vill säga till 2024. Närmast kommer Glad, tidigare Bertov, från HV71 där han gjort tre säsonger.

Utöver det har den just HV-fostade backen representerat bland annat både Färjestad, Leksand och Rögle. Karriären har innehållit dubbla uppflyttningar till SHL, först med Leksand 2016 och därefter med HV71 förra våren. Totalt står Glad på 215 matcher i högstaligan, samt 91 i HockeyAllsvenskan.

– Med Daniels ankomst får vi in en skridskoskicklig och stabil tvåvägsback. Dessutom är det en spelare som besitter bra ledaregenskaper och en hög tävlingsmentalitet, kommenterar K-G Stoppel.

Nyförvärvet anlände till Hovet redan under torsdagsmorgonen, då han direkt träffade sina nya lagkamrater. Daniel Glad kommer även att finnas med på lagets ispass.

Djurgården Hockey