Djurgården förstärker med världsback Halli Krzyzaniak
Publicerad: 2018-02-15
Första spelaren att tillkännage som förstärker truppen är 22-åriga backen Halli Krzyzaniak.

– Jag är 23 år gammal och växte upp på en bondgård utanför en liten stad som heter Neepawa, Manitoba med min äldre bror och syster. Som liten spelade jag hockey med killar innan jag åkte till Pursuit of Excellence Hockey Acdemy. Jag spelade där i fem säsongen innan jag började på North Dakota i fyra säsongen.

Hur kommer det sig att Djurgården tilltalade dig?
– När jag kollade på mina möjligheter att fortsätta spela den här säsongen, stod Djurgården ut som rätt val för mig. Jag älskar Stockholm och har en relation med Danni och andra spelare i laget.

Krzyzaniak togs ut till den kanadensiska truppen, och var den åttonde backen. Däremot tog Kanada beslutet att åka till OS med 7 backar och 14 forwards istället.

"Hon kommer dominera"

Sportchefen Nils Ekman är övertyg om att med Krzyzaniak i truppen kommer bli ett Djurgården, svåra att göra mål på.
-Halli är en världsback, en allroundback som kommer producera men framförallt förväntar vi oss att hon kommer dominera på isen. När hon är inne på plan kommer det att bli svårt att göra mål på oss.

– Mina styrkor som hockeyspelare är min skridskoåkning och defensiva spelsinne. Jag topas att bidra solidariskt i en redan stark defensiv som Djurgården och hjälpa med till ett bra slutspel, säger Krzyzaniak själv.

Vad har du för förväntningar när det kommer till att spela i Djurgården?
– Jag förväntar mig att ha en fantastisk upplevelse att lära mig från olika tränare och spelare på isen. Att växa som både spelare och person genom att utmana mig själv i ett nytt land och nytt språk.

– Jag har varit i Sverige två gånger förut och tyckte om det väldigt mycket. Jag är exalterad att komma tillbaka för en längre tid nu och verkligen känna in kulturen.

Ekman låter meddelas att det finns ett par gemensamma nämnare med dessa tre spelare. Man ser från Djurgårdens sida liksom deras att det finns en långsiktig plan, båda parterna är nyfikna på varandra. Tre komponenter som sammanfattar är att tjejerna är träningsvilliga, fantastiskt förebilder och gör mycket poäng. ”Vi tror att de kan vara något för Djurgården för flera år framåt”, säger Ekman.

Djurgården Hockey
Huvudpartners