Forwarden Anton Gradin till Djurgården
Publicerad: 2023-05-03
Officiellt
Djurgården är mycket glada över att välkomna Anton Gradin till föreningen. Den 23-årige forwarden och den gångna säsongens skytteligafyra i HockeyAllsvenskan har skrivit på ett tvåårigt avtal.

– Det känns väldigt kul att få in en spelare som gjort en så fantastisk säsong som Anton stått för i Tingsryd. Han är en spelare som gått en lite annorlunda väg, med akademispel i Schweiz och med en fin utveckling där, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Anton Gradin, 23 år, är en Djurgårdsspelare. Den Örnsköldsviksfödde och MoDo-fostrade forwarden har skrivit på ett tvåårigt avtal som sträcker sig till 2025. Närmast kommer Gradin från en mycket stark säsong, där det stora genombrottet kommit.

För efter två år av spel med EV Zugs akademilag i den schweiziska andraligan spenderade Anton Gradin den gångna säsongen i Tingsryd. Den 187 centimeter långe och offensivt väldigt skicklige forwarden hittade nätet inte mindre än 27 gånger, vilket betydde en delad fjärdeplats i hela HockeyAllsvenskans skytteliga. Utöver det stod Anton även för tio assist och nu väntar spel på Hovets is i Djurgårdströjan.

– Vi får in en högerskytt med ett ordentligt målsinne. Anton är även i en bra ålder, där han har goda möjligheter till att fortsätta ta steg framåt i sin utveckling, säger Stoppel om nyförvärvet.

Ursprungligen är 23-årige Gradin formad i MoDos ungdoms- och juniorled, innan han via Schweiz hittade till HockeyAllsvenskan. I Djurgården blir han första nyförvärv att presenteras i det nya lagbygget, där han kommer att utgöra en del av forwardssidan. Inför flytten till huvudstaden är förväntningarna stora hos huvudpersonen själv, som ser fram emot att representera DIF.

– Det känns som ett perfekt steg för mig att komma till en så stor och anrik klubb som Djurgården. Det är en förening som ska vara i SHL, och jag vill vara med och hjälpa DIF på resan tillbaka!, hälsar Anton Gradin.

Djurgården Hockey