Djurgården förlänger med Fredrik Mikko och Jimmie Ölvestad
Publicerad: 2022-03-21
Officiellt
Djurgården presenterar en förlängning av Fredrik Mikkos och Jimmie Ölvestads respektive kontrakt. Duon utgör därmed en fortsatt del av Stockholms stolthets tränarteam, målvaktstränaren Mikko över tre år till 2025 och fystränaren Ölvestad över två år till 2024.

Fredrik Mikko och Jimmie Ölvestad förlänger sina kontrakt med Djurgården. De nya avtalen är skrivna för Mikkos del över tre år och för Ölvestad över två år, det vill säga till 2025 respektive 2024.

– Mikko är en av Sveriges mest erfarna målvaktstränare. Det känns väldigt bra att fortsätta arbetet tillsammans med honom, kommenterar Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel och fortsätter;

– Att "Jimpa" förlänger är också väldigt glädjande. Han personifierar ju hela Djurgården. Sättet som han jobbar på är också något som vi värdesätter, han är en typ av ledare som vi vill ha i vårt tränarteam.

52-årige Mikko är för tillfället inne på sin tredje säsong i huvudstaden och ansvarar i sin roll som målvaktstränare primärt för just lagets målvakter. Djurgårdsikonen Ölvestad gör samtidigt sin femte säsong som fystränare, och har ett gediget förflutet som spelare med tolv säsonger på isen. Duons bekräftade fortsättning är en del av den långsiktighet som DIF vill bygga runt herrlaget.

– Det här skapar en fortsatt kontinuitet på ledarsidan, något som vi ser som väldigt viktigt, avslutar Stoppel.

Djurgården Hockey