Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Onsdag Ons 5 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Fredag Fre 21 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Söndag Sön 23 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Måndag Mån 7 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb

Forwardstalangen Filip Cederqvist till Djurgården

19 april 2021 13:00
Officiellt

Djurgården kan presentera att Filip Cederqvist ansluter som vårens första nyförvärv, på ett kontrakt som sträcker sig till 2023. Den 20-årige forwarden har redan gjort två säsonger i SHL och stod för sitt stora genombrott under året som passerat.


– Filip är en duktig skridskoåkare och en intensiv spelare som tidigt kom upp i Växjös herrlag. Inför säsongen som gick valde han spel i Tingsryd, vilket utvecklat hans spel i en positiv riktning, säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

Med sina 20 år är Filip Cederqvist redan en erfaren spelare i SHL-sammanhang. Den Skarafostrade forwarden gjorde A-lagsdebut i Växjö Lakers 2018 och svarade över två säsonger för 63 matcher i SHL och sex i SM-slutspel. Under året som gått har Cederqvist representerat Tingsryd i HockeyAllsvenskan, där produktionen varit hög med nio mål och 27 assist.

– Filip har fått ta ett stort ansvar och spelat mycket och bra i samtliga spelmoment, alltifrån fem-mot-fyra och fem-mot-fem till spel fyra-mot-fem. Vi ser fram emot att få vidareutveckla Filips spel ytterligare under de nästkommande två säsongerna, fortsätter Eriksson.

Nu väntar spel på Hovet för Filip Cederqvist, som tillsammans med Stockholms stolthet tecknat ett tvåårigt avtal. Kontraktet löper därmed till 2023 och Djurgården ser en stor möjlighet till förädling i den talangfulle forwarden.

– Filip har under säsongen varit en av de unga spelarna i HockeyAllsvenskan som uppvisat både en positiv utveckling samtidigt som han har stor utvecklingspotential. Han är en hårt arbetande forward med hög grad av karaktär och tävlingsinstinkt, vilket vi eftersöker i profilen av spelare till Djurgården, kommenterar Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson och utvecklar;

– Samtidigt har Filip ett mod, en kraft i sitt spel och bidrar till lagets framdrift. En lagspelare som utgör ett stabilt tvåvägsspel. Det blir spännande att fortsätta utveckla Filip till en ännu högre nivå.