David Blomgren förlänger med Djurgården
Publicerad: 2023-01-13
Officiellt
Djurgården kan med glädje presentera en förlängning av David Blomgrens kontrakt. Stockholmssonen, som gått genom föreningens juniorled och som gör sin första säsong i herrlaget, har skrivit på för spel på Hovet fram till 2025.

– Det här känns väldigt glädjande. David kom in lite på en höft under försäsongen, då vi hade spelare på JVM. Han har gjort det jättebra och vuxit för varje dag som gått, berömmer Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

David Blomgren, 19 år, kommer fortsatt att vara en Djurgårdsspelare för en lång tid. Kontraktsförlängningen är skriven över två säsonger och sträcker sig till 2025. För tillfället är Blomgren inne på sin första säsong i herrlaget, där det på 30 spelade matcher hittills blivit två mål och fyra assist.

Forwarden, född och uppvuxen i huvudstaden, fostrades i Flemingsbergs IK innan han som 15-åring kom till Djurgården. Därifrån har Blomgren sedan gått vägen genom J18 och J20 innan debuten i herrlaget. Nu väntar spel på Hovet i ytterligare minst två säsonger, något som den sportsliga ledningen välkomnar.

– David bidrar med ett gediget jobb och är en bra skridskoåkare, fysiskt stark och skicklig på att hålla i pucken. Han är även i rätt ålder och besitter helt rätt ambition och attityd. Vi ser honom som en bra pusselbit för framtiden, oavsett spel i SHL eller HockeyAllsvenskan, kommenterar K-G Stoppel.

Djurgården Hockey