Ludvig Rensfeldt stannar i Djurgården
Publicerad: 2022-04-20
Officiellt
Djurgården är mycket stolta över att tillsammans med Ludvig Rensfeldt presentera en fortsättning i huvudstaden. Centern har skrivit på ett treårigt avtal som sträcker sig till 2025, fast besluten att vara en del av resan tillbaka.

– Vi är enormt glada över att "Ludde" väljer att stanna kvar och ingå i den långsiktiga resan med oss. Vi har vetat att han trivts otroligt bra i Stockholm, det har inte minst synts i hans spel. Han gör faktiskt en av sina poängmässigt bästa säsonger och visar att han är en mycket stabil center, kommenterar Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel.

Ludvig Rensfeldt, 30 år, stannar i Djurgården för att vara med på resan tillbaka. Redan tidigare under våren tecknade centern en förlängning till 2024, ett avtal som blev ogiltigt i samband med degraderingen till HockeyAllsvenskan. Nu väljer istället Rensfeldt att skriva på ett kontrakt över tre år, vilket innebär spel i Djurgårdströjan till minst 2025.

– Ludvig fick under säsongen ett stort ansvar i laget och bar även det ansvaret, både på och utanför isen. Det känner vi är viktigt i vårt återskapande av Djurgården, där vi tyckt att det under året som gick saknades en hel del informellt ledarskap, förklarar Stoppel.

Gävlefostrade Rensfeldt anslöt till Djurgården förra våren och gjorde en stark debutsäsong på Hovet. Med 14 mål och 19 assist var han en av lagets allra mest produktiva spelare, och faktum är att centern var ensam i DIF om att spela samtliga 56 matcher i SHL samt kvalspel. Efter det mycket tunga slutet på säsongen ser 30-åringen nu fram emot att vara en central del av återtåget.

– Det är med stolthet som jag bestämt mig för att stanna i Djurgården tre år till. Jag känner ett stort ansvar för hur det gick förra säsongen, men jag vet att jag och hela föreningen kommer göra allt vi kan för att ta oss tillbaka. Det är vi skyldiga alla Djurgårdare, säger Ludvig Rensfeldt.

Djurgården Hockey
Huvudpartners