Försvarsgeneralen Stefan Warg till Djurgården

31 oktober 2021 20:00
Officiellt

Djurgården välkomnar försvararen Stefan Warg som ny spelare i Stockholms stolthet. Den 31-åriga defensiva pjäsen har breda SHL-meriter och åtta års erfarenhet från ligans olika skikt, och ansluter på ett avtal som sträcker sig över pågående säsong.


– Vi är glada att kunna addera Stefan till vår backbesättning. I honom får vi en spelare med goda ledaregenskaper och defensiv spelstyrka, samt en spelare som är fullt igång med sin säsong, säger den strategiske sportchefen Joakim Eriksson.

Stefan Warg, 31 år, har skrivit på för spel i Djurgården. Kontraktet löper säsongen ut och sträcker sig därmed till 2022.

Närmast kommer Warg från Örebro, där han under det senaste året agerat som lagkapten. Som spelare är Stockholmssonen känd för sin defensiva styrka samt fysik. Med 191 centimeter och 100 kilo är nyförvärvet tänkt att ge backsidan ökad tyngd.

– Stefan kommer att hjälpa oss att bli starkare i spelet framför eget mål, och likt Tom Nilsson och Linus Arnesson vara en fysiskt jobbig spelare för motståndarna att möta, förklarar Eriksson.

Det är en gedigen meritlista som Stefan Warg ansluter till Djurgården med. Backen har gjort åtta säsonger i SHL och slagits för såväl överlevnad som varit med i toppstrider. Totalt har det blivit 317 matcher i ligan för Warg, som utöver det även har hunnit med dubbla äventyr i Nordamerika.

– Med Stefan adderar vi de kvaliteter som laget behöver och som vår backsida behöver, vilket är fysisk tuffhet och närkampsspel, kommenterar Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson och utvecklar;

– Stefan har en bra attityd till att tävla i den yta där matcherna avgörs, det vill säga i spelet framför mål. Med Stefan in i laget stärker vi vårt defensiva spel på ett fördelaktigt sätt.

Stefan Warg ansluter till Djurgården imorgon måndag och väntas då genomföra sitt första träningspass med laget.