Matchdag: Karlskoga – Djurgården
Publicerad: 2023-01-13
#BIKDIF
Matchdag på bortais väntar för Djurgår’n, som gör resan till Karlskoga. Efter en period med tyngre resultat går DIF för att åter hitta tillbaka till vinnarspåret. Pucken släpps 19:00 i Nobelhallen och du ser matchen på plats eller via C More.

Karlskoga – Djurgården, 19:00 Nobelhallen

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på C More.

Truppen

Linus Arnesson klev av onsdagens match efter en smäll och kommer inte till spel ikväll, samma gäller John Norman samt Matthew Galajda som är sjuk. Ersätter gör på backsidan Alexander Falk och på målvaktssidan Teodor Munther. In i kvällens matchtrupp kliver även Linus Klasen, som är redo för comeback efter sin skadefrånvaro.

Formen

Djurgården: 4-5 e.str., 3-7, 2-4, 1-2, 5-2
Karlskoga: 5-1, 1-2, 1-3, 2-6, 3-2

Tränarkollen

Michael Holmqvist om att ha en samlad trupp igen och hur man har kunnat arbeta på träningarna under veckan;

– Jag tycker att det har varit en bra känsla både måndag, tisdag och igår. Vi har kunnat börja testa formationer och jobba kedjevis, även kunnat arbeta med två olika powerplayformationer och bygga någonting där. Det känns inspirerande, kul och spännande att dra igång resan på riktigt och bygga något. Inte enbart släcka bränder match för match.

Den assisterande tränaren berättar vad man pekat ut som nycklarna inför matchen mot Karlskoga;

– Både spelet med och utan puck, vad vi behöver göra bättre där. Vi har talat om balansen när vi har läge att få fast motståndarna och när vi kanske bör släppa och fånga dem längre ner i banan. Sen har vi talat främst om spelet bakifrån egen zon. Vad vi gör därnere, hur vi tar oss ut därifrån och hur vi kommer kontrollerat tillsammans genom mittzonen.

Motståndet

– BIK Karlskoga är ett HockeyAllsvenskt lag i ordets sanna bemärkelse. Klubben, som tidigare gick under namnet Bofors, har spenderat hela 2000-talet i ligan - utan vare sig ned- eller uppflyttning.

– Allt som oftast har Karlskoga huserat i tabellens toppskikt. Det har blivit många kvalspel uppåt, dock utan att nå hela vägen. Som närmast var BIK en uppflyttning våren 2017, då man föll i direktkvalet mot Rögle.

– Sina hemmamatcher spelar Karlskoga i anrika Nobelhallen, som den här säsongen firar 50 år. På den klassiska isen har genom åren många framträdande och stora spelare stått. Bland annat har Bengt-Åke Gustafsson sin tröja hissad i arenan.

Hannes Feldin
Huvudpartners