K-G Stoppel ny tf. VD för Djurgården Hockey
Publicerad: 2023-08-17
Officiellt
Djurgården Hockey kan idag informera att K-G Stoppel tar över som ny tillförordnad VD för föreningen. Erik Ek, som haft uppdraget sedan maj, lämnar enligt styrelsens plan i samband med att det skrivna avtalet löper ut den sista augusti.

Den 4:e maj tidigare i år tog Erik Ek över som tf. VD, detta på ett avtal skrivet fram till 31:a augusti. Med avtalets slut i närtid står det nu klart att K-G Stoppel övertar rollen när Erik lämnar.

Parallellt med uppdraget som tf. VD kommer Stoppel fortsatt att agera sportchef, med ansvar för herrlagets verksamhet. I det arbetet har han stöd av det advisory board som nu haft möjlighet att etablera sig.

– Redan i samband med förändringen i maj var K-G ett alternativ, men i det läget enades alla parter om att de dubbla rollerna som sportchef samt VD var övermäktiga. Nu har vi kommit till en punkt där vi tillsammans känner oss trygga med det här upplägget, kommenterar Ulf Grunander, ordförande Djurgården Hockey.

– Erik hade ett avtal över fyra månader, som nu löper ut och vi har planerat för det. Vi tackar för det viktiga arbete som han utfört under sin tid på posten, avslutar Grunander.

Rekryteringsprocessen av en ny VD är sedan tidigare påbörjad och styrelsen kommer i närtid att gå ut med en ansökan.

Djurgården Hockey
Huvudpartners