Tvåvägscentern Filiph Engsund till Djurgården
Publicerad: 2021-04-20
Officiellt
Centern och tvåvägsspelaren Filiph Engsund är klar för spel med Djurgården. Den 27-årige tidigare Oskarshamnsspelaren kommer att få en tydlig roll och har skrivit på ett ettårigt avtal, som sträcker sig fram till 2022.

27-årige Filiph Engsund har representerat IK Oskarshamn större delen av sin karriär. Centern är även fostrad i klubben och har de senaste två säsongerna varit med och etablerat laget i SHL. Utöver det har Engsund tidigare i karriären gjort en poängstark sejour i Hockeyettan, något som innebär att han tagit den långa vägen till högstaligan. Nu väntar spel i Djurgården.

– Filiph är en väldigt ansvarsfullt spelande center som har utvecklats i takt med Oskarshamns framgångar, inleder Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson som ser tydliga användningsområden för nyförvärvet;

– Filiph är tilltänkt att axla Tom Wandells roll med mycket ansvar i defensiva zonstarter och boxplay. Samtidigt har Filiph också goda offensiva kvaliteter, och kommer i sin centerfunktion att ha en viktig roll i att se till att så mycket av spelet som möjligt hamnar i offensiv zon.

Över de senaste två åren har Filiph Engsund svarat för 32 poäng på 95 spelade matcher i SHL. Avtalet med Djurgården är skrivet på ett år och gäller fram till 2022. Bland centerns främsta egenskaper återfinns spelintelligensen och arbetsmoralen, två element som Djurgården ser stor nytta i.

– Filiph har varit en stor del, haft en ledande roll och varit ett starkt bidrag i Oskarshamns framfart från HockeyAllsvenskan till SHL samt över senaste två säsongerna i SHL. En spelartyp som jobbar hårt, tävlar mycket och bidrar med en karaktär i sitt spel som vi vill addera till vår forwardsuppsättning – en stabil tvåvägsspelare, kommenterar Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson.

– Trots sin erfarenhet ser vi en vidare utvecklingspotential i Filiphs individuella spel som kan lyfta honom till ännu en nivå.

Djurgården presenterar Filiph Engsund i samarbete med Athletic Work.

Djurgården Hockey
Huvudpartners