Tim Söderlund förlänger med Djurgården
Publicerad: 2022-03-12
Officiellt
Djurgården presenterar med stor stolthet en förlängning av Tim Söderlunds kontrakt. Forwarden, som gjort tolv poäng på 17 matcher, har skrivit på för de två nästkommande säsongerna och stannar därmed i klubben i sitt hjärta till 2024.

Tim Söderlund, 24 år, kom till Djurgården i slutet av januari och på den korta tid som gått sedan dess har spelaren cementerat sig såväl i laget som hos publiken på Hovet. Nu har Tim skrivit på för en fortsättning i Stockholms stolthet. På isen inför nedsläpp i jubileumsmatchen mot Örebro tecknade Tim Söderlund under en tvåårig förlängning, något som innebär spel i Djurgården till 2024.

– Tim har de senaste åren haft svårt att få kontinuitet i sitt hockeyspelande med många olika klubbbyten. Det var en av anledningarna till att han sökte sig hem till Sverige och till klubben i sitt hjärta. Han är fortfarande ung och har en spännande framtid framför sig, kommenterar Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel.

– Det är därför glädjande att han förlänger sitt avtal med oss för att bli tryggare i sitt spel och för att fortsätta utvecklas. Med sitt stora Djurgårdshjärta, sin fantastiska skridskoåkning och sin bländande teknik kommer han att bidra med energi oavsett vem han spelar med, skapa oreda i vartenda försvar och framförallt underhålla hockeypubliken, fyller Stoppel i.

Hittills har det blivit sex mål, sex assist och 17 spelade matcher i Djurgårdströjan för Tim Söderlund. Med sitt kreativa och energiska spel har den kvicke forwarden presenterat sig med besked, dessutom är Tim en stor Djurgårdare ända sedan barnsben. Det i kombination med hans spelmässiga egenskaper gör förlängningen mycket värdefull.

– Tim som spelare är en fartfylld, kreativ och mönsterbrytande spelare. Tim har många bra egenskaper som spelare, vilket gör att han kan spela flera olika roller. Det är en stark fördel och e. viktig komponent. Tims passion och vilja att spela med ett stort hjärta för Djurgården är ett karaktärsdrag som är viktigt i vårt framtida lagbygge, säger utvecklingschef Tobias Pehrsson.

Djurgården Hockey