Arvid Bergström och Elias Degnell förlänger med Djurgården
Publicerad: 2024-03-16
Officiellt
Djurgården är mycket glada över att Arvid Bergström och Elias Degnell skrivit på för en fortsättning i föreningen. Den unga försvarsduon har under säsongen tagit klivet in i herrlaget och förlänger nu sina respektive avtal.

– Både Arvid och Elias har gjort en väldigt bra säsong och har tagit stora steg i sin utveckling. Det är två unga och talangfulla spelare som vi velat säkra upp inför framtiden, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Arvid Bergström, 18 år, och Elias Degnell, 20 år, fortsätter i och med detta sin utvecklingsresa i Djurgårdströjan. Duon inledde säsongen i J20, men har parallellt med juniorspel matchats flitigt i herrlaget under hösten samt vintern. Med den HockeyAllsvenska grundserien avslutad står Bergström noterad för 35 matcher och Degnell för 21.

De båda försvararnas framfart på seniorisen är en naturlig del i Djurgårdens modell, där föreningen över en längre tid slussat juniorer upp till herrlaget. Utöver Arvid Bergström och Elias Degnell har även en rad andra talanger under säsongen återkommande figurerat i herrlaget - däribland Linus Eriksson, Melvin Wersäll och Victor Eklund.

– Det går inte att nog poängtera hur viktigt det är för oss att ha en juniorverksamhet i absolut toppklass, där vi varje år fostrar nya talanger som tar klivet upp. Vi har just nu ett antal yngre spelare som har fått spela mycket den här säsongen - och som har gjort det jäkligt bra. Där för vi just nu en diskussion kring framtiden. Ambitionen är att sätta en långsiktig plan för de här killarnas framtida resa i Djurgår’n, berättar Stoppel.

För Gnestafostrade Bergström blir det här hans första skrivna seniorkontrakt och 18-åringen ser fram emot att fortsätta representera DIF.

– Det är en stor ära att skriva på för Djurgården, det har alltid varit en dröm för mig! Att få spela inför världens bästa supportrar är magiskt, hälsar Arvid.

Den ett år äldre Degnell, född 2004, är även han tacksam över möjligheten och välkomnar en fortsättning på Hovets is. 

– När jag fick frågan att stanna i Djurgår’n var det ett självklart val att tacka ja! Det är en underbar känsla att varje dag spela framför supportrarna och bära Djurgårdsskölden, kommenterar Elias.

Djurgården Hockey
Huvudpartners