K-G Stoppel fortsätter som sportchef för Djurgården
Publicerad: 2022-05-12
Officiellt
Djurgården kan idag med stor glädje presentera K-G Stoppel som permanent sportchef och ytterst ansvarig för all sportslig verksamhet inom föreningen. Stoppel har sedan december agerat som tf. sportchef med huvudsakligt ansvar över herrlaget. Avtalet för den nya och mer omfattande tjänsten är skrivet på två år.

– Det här känns så fantastiskt kul, en riktigt bra dag! K-G och jag har jobbat väldigt nära varandra under de senaste 18 månaderna och vi är enormt samstämmiga i vad som krävs för att skapa ett långsiktigt hållbart och attraktivt Djurgården - både på och utanför isen, kommenterar Djurgårdens VD Thomas Kraft och utvecklar;

– Med K-G vid rodret över vår sportsliga verksamhet får vi ett ledarskap som kommer att genomsyras av öppenhet, tillgänglighet och samverkan. Han är en genuin "people person" som har lätt att bygga relationer med människor på alla nivåer. Något som är en enormt viktig egenskap i rollen som sportchef.

K-G Stoppel, 53 år, fortsätter som sportchef för Djurgårdens herrlag. Den mångåriga Djurgårdsanställde har varit verksam inom organisationen i över 30 års tid, med roller som bland annat vice VD samt marknads- och tillväxtansvarig bakom sig. Sedan den 9:e december har Stoppel agerat som tf. sportchef med ansvar över herrlagets verksamhet, en tjänst som nu blir permanent och mer omfattande.

– Det är självklart hedrande att haft förtroendet och nu fortsatt få förtroendet att ansvara för den sportsliga verksamheten i ytterligare två år. Det har och kommer fortsätta att vara ett väldigt intensivt arbete där det är viktigt att ha energin och drivet. Därav känns detta väldigt bra rent tidsmässigt, säger Stoppel själv om förlängningen.

Utöver den senaste tidens arbete som tf. sportchef samt tidigare roller i organisationens ledning har K-G Stoppel även erfarenheter av att arbeta nära hockeyn. Mellan 2004-2007 var han Team Manager för Djurgården och de två efterföljande säsongerna innehade han uppdraget som sportchef för juniorverksamheten.

Sedan tillträdestillfället som sportchef i december har Stoppel tillsammans med den övriga sportsliga ledningen bedrivit ett mycket intensivt arbete. Fokus har legat på att förändra, forma och utveckla föreningens herrlag och under vintern samt våren har en rad rekryteringar samt förlängningar presenterats med tongivande spelare och ledare. Det arbetet kommer nu alltså K-G Stoppel att fortsätta att bedriva som sportchef.

– Det känns grymt inspirerande och motiverande, i synnerhet eftersom att vi har något riktigt bra på gång. Vi är väldigt eniga i vad vi vill åstadkomma och hur vi vill skapa en tydlighet och identitet i vad Djurgår'n Hockey ska vara, förklarar Stoppel.

Djurgården Hockey