Välkommen hem till Djurgården, John Norman
Publicerad: 2022-04-21
Officiellt
Djurgården välkomnar hem John Norman som är klar för en återkomst till huvudstaden. Den 31-åriga centern, fostrad i DIF:s juniorled, har skrivit på ett kontrakt till 2024 och återvänder från spel i KHL för att vara en del av resan tillbaka.

– Det är sjukt kul att John är tillbaka i Djurgårdströjan efter många år iväg, både i SHL men framförallt i KHL. Vi får in en enormt skicklig och hårt arbetande tvåvägscenter, kommenterar Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel.

John Norman, 31 år, vänder tillbaka till huvudstaden, till Hovet och till Djurgården. Den Stockholmsfödde centern har de senaste sex säsongerna spelat i KHL, där han svarat för 133 poäng på 303 matcher i främst Jokerit. Utöver det har Norman genom karriären samlat på sig breda meriter av spel i SHL, bland annat i just Djurgårdströjan.

– De senaste åren har han kanske fått tagit en defensivare roll i Jokerit. Men vi ser en stor uppsida i det offensiva spelet, just med Johns fart och teknik. Karaktärsmässigt är han också en jäkligt bra spelare, med en stark tävlingsinstinkt och ett hårt arbete, förklarar Stoppel.

Norman fick sitt genombrott i just DIF, där han slog sig fram genom J18 och J20 innan han nådde herrlaget. Totalt blev det tre säsonger i herrlaget för John, innan han våren 2012 lämnade. Tio år, hundratals poäng och ett SM-guld senare vänder han nu hem vid 31 års ålder på ett avtal som sträcker sig över två år.

– Det känns grymt kul att komma hem till Djurgår'n igen och spela inför Sveriges bästa supportrar. Jag känner mig också grymt laddad för att vara med på den här resan, och göra allt vi kan för att ta oss tillbaka till SHL, säger John Norman själv.

Djurgården Hockey