Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Onsdag Ons 5 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Fredag Fre 21 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Söndag Sön 23 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Måndag Mån 7 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb

Poängstarke backen Rasmus Bengtsson till Djurgården

21 april 2021 13:00
Officiellt

Djurgården presenterar Rasmus Bengtsson som ny spelare i Stockholms stolthet. 27-åringen och den gångna säsongens poängligatvåa bland HockeyAllsvenskans backar ansluter på ett ettårigt avtal till 2022.


Med 13 mål och 24 assist slutade Rasmus Bengtsson tvåa i HockeyAllsvenskans poängliga för backar säsongen 2020/2021. Det var tredje året i rad som försvararen levererade på en kontinuerlig nivå för Tingsryd, dit Rasmus kom 2018. Ursprungligen har Landskronasonen kommit fram ur Rögles juniorled och Bengtsson har gjort fyra matcher i SHL, samt 430 i HockeyAllsvenskan. Nu har 27-åringen skrivit på för Djurgården.

– Rasmus var tidigt i sin karriär en väldigt lovande offensivt rörlig back som var bofast i de olika juniorlandslagen. Acklimatiseringen till seniorhockey och utvecklingen i HockeyAllsvenskan har dock tagit sin tid, säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson och fortsätter;

– Först under de senaste två säsonger har Rasmus kunnat nyttja sin offensiva spelstil på ett dominerande sätt. Rasmus har en väldigt fin rörlighet i sitt spel, har ett bra passningsspel och är duktig från point-positionen i powerplay.

Under sin tre år långa tid i Tingsryd har Rasmus Bengtsson haft en ledande roll, med två år som assisterande kapten och det senaste året som lagkapten. Utöver spel i SHL och HockeyAllsvenskan har backen även spenderat två säsonger i USA och Muskegon Lumberjacks. Djurgården ser stora användningsområden för Bengtsson, som ansluter på ett kontrakt som sträcker sig till 2022.

– Rasmus har haft en spännande och långsiktigt positiv utveckling genom olika miljöer i svensk ishockey, präglad av tålamod och hårt arbete de senaste säsongerna. Vilket nu betalar av sig och han är redo att ta klivet till Djurgården och SHL, kommenterar Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson.

– Hans kvaliteter i spelet håller en väldigt hög nivå. Det är en offensivt spelförande back och trots sin långsiktigt positiva utveckling ser vi fortsatta uppsidor att förädla i hans spel.

Djurgården presenterar Rasmus Bengtsson i samarbete med Athletic Work.