Patrik Andersson förlänger med Djurgården
Publicerad: 2024-03-12
Officiellt
Djurgården är mycket glada över att presentera en förlängning med Patrik Andersson. Den 33-årige assisterande tränaren anslöt till föreningen under hösten och har nu skrivit på för två ytterligare säsonger, fram till 2026.

– Vi är jätteglada över att förlänga med Patrik, som kommit in under säsongens gång och som gör ett fint arbete med våra backar. Vi ser även att ”Putte” och ”Honken” trivs i samarbetet med varandra, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Patrik Andersson, 33 år, förlänger med Djurgården som en fortsatt del av herrlagets tränarteam. Norrtäljesonen tog klivet in på Djurgårdsbänken i november, då han stärkte upp som assisterande tränare till Michael Holmqvist.

Fokusområden har för Patriks del varit ansvar över backar och försvarsspel. Nu är det alltså klart med en fortsättning i föreningen för den tidigare spelaren, som varit verksam som tränare sedan 2014.

– Det här är ytterligare en pusselbit i vårt tränarteam till kommande säsong. Vi känner att vi behöver bygga en långsiktighet och en kontinuitet i vårt tränarteam, då känns det extra bra med Patrik sett till vad han redan hunnit göra här. Dessutom är han en ung och modern ledare, utvecklar Stoppel.

Patrik Andersson kommer i och med detta att fortsätta att ingå i herrlagets tränarteam. Sedan tidigare har även Michael Holmqvist tecknat en tvåårig förlängning för att ingå i tränarteamet, dessutom står målvaktstränare Fredrik Mikko under kontrakt över ytterligare en säsong. Unge Andersson har trots sin ålder erfarenhet av J18-, J20- och herrlagsnivå och ser nu fram emot att fortsätta sin resa över en längre sejour i Djurgården.

– Jag har kommit in väldigt snabbt och har blivit väl omhändertagen. Det har varit en inspirerande och rolig resa som jag, ”Honken” och grabbarna tillsammans inlett. Det finns inga tveksamheter från mig om att jag ska med vidare på den här resan, berättar ”Putte” och blickar framåt;

– Vi har en positiv och framåtlutad känsla och ska gasa på. Det kommer att vara ett arbete där man blir stimulerad varje dag och jag vill vara en del av att utveckla den miljön.

Djurgården Hockey
Huvudpartners